Nederlanders te laks met coronamaatregelen!

Vera Menken 28 mei 2020 / 15:17 uur

Schijt-aan-Corona-feestjes, met het hele gezin naar de supermarkt toe gaan en jongeren die met zijn allen een dagje gaan varen of winkelen!

Wij Nederlanders zijn vrij nuchter of laks, maar mensen moeten nu echt initiatief gaan nemen voor het naleven van de Corona maatregelen! Dat gebeurt nu nog veel te weinig. Het is niet meer ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, maar we moeten met zijn allen gaan samenwerken om deze coronacrisis te lijf gaan.

Het idee achter de aanpak van Nederland draait tenslotte alles om solidariteit: samen dragen wij de risico’s van een bepaalde groep in de samenleving, namelijk van de zwakken en van de ouderen. In praktijk respecteert kennelijk niet iedereen dit idee. Ten eerste de ouderen en zwakkeren die zelf naar buiten gaan en drukke plekken opzoeken terwijl ze juist thuis zouden moeten blijven en drukte moeten vermijden. Ten tweede de minder risicovolle groep mensen die zich niet of niet genoeg aan de maatregelen houden terwijl ook jij het virus kunt doorgeven of misschien zelf wel ziek wordt!

Ten derde de jongeren. Een groot gedeelte van de jongeren spreekt nu meer dan voorheen af met hun vrienden door de extra vrije tijd die ze nu hebben sinds er geen fysiek onderwijs meer is en de verveling die toeslaat, natuurlijk begrijpen wij dit als geen ander maar het is nu ontzettend belangrijk om de anderhalve meter afstand in acht te nemen en niet met grote groepen te zijn. Om ervoor te zorgen dat het virus indampt, hebben we de inzet van de gehele samenleving nodig. Dus ook die van de niet-risicovolle groepen, totdat er een vaccin is die ervoor zorgt dat we het virus kunnen verslaan!

We moeten nu meer dan ooit onze loyaliteit aan de samenleving bewijzen! Het is ontzettend belangrijk dat we ons allemaal houden aan de voorgeschreven maatregelen want alleen zo kunnen we COVID-19 verslaan!

Jaimy van der Pluijm (17) en Vera Menken (16)

Reageer op artikel:
Nederlanders te laks met coronamaatregelen!
Sluiten