Voer voor de lachspieren

Sylvia Peters 5 apr 2020 / 23:41 uur

In deze roerige tijden kunnen we soms ook best eens grappig nieuws gebruiken. Even iets om te lachen, al zijn de mensen die voor dit lachwekkende nieuws zorgen er bloedserieus over. Zoals die garagehouder in Amsterdam Oost die er van overtuigd is dat de overheid snode plannetjes maakt en dat de media precies weet wat die plannetjes zijn, maar dat ze vanuit hogerhand zijn geïnstrueerd om te zwijgen.

Misschien bedoelt hij dat sommige complotdenkers ervan overtuigd zijn dat het coronavirus een biologisch wapen is en de Chinese bevolking het heeft ingezet om overbevolking tegen te gaan. Helaas liep het iets uit de hand. Anderen denken weer dat de salafisten achter het coronavirus zitten. Het doel is om iedereen gezichtsbedekking te laten dragen zodat dit een normaal straatbeeld wordt. Dan is ook de stap naar een boerka niet meer zo groot. Een moslim uit Marokko denkt er weer anders over, het virus zou juist een straf zijn van Allah voor de ongelovigen. Natuurlijk zijn sommige Christenen het daar niet mee eens, volgens hen is het virus van hun God om mensen te straffen en tot inkeer te brengen. Stoppen met die abortus, euthanasie en te lang achter de computer zitten.

Een van onze Nederlandse ‘televisiehelden’ is ervan overtuigd dat dit een maatregel van de regering is om de vrijheden van de burgers in te perken. Andere mensen waarschuwen om je niet te vaccineren als er ooit een vaccin voor het coronavirus komt. Ze gaan dan vast en zeker een chip inspuiten in plaats van een serum.

Het 5G-netwerk moet het natuurlijk ook ontgelden, in het jaar van de 4G-uitbraak was er tenslotte de varkensgriep en bij 3G was het SARS. Maar de mooiste theorie was toch wel die vraag op Twitter waar iemand zich afvroeg of we binnen moesten blijven vanwege het buitenaards contact dat Rutte al een paar jaar heeft. Volgens haar waren ze aangekomen en als we binnen blijven kunnen we in ieder geval niet al die buitenaardse wezens zien.

Voor al die complotdenkers en fantasierijke personen: wat jullie dan ook als reden aanvoeren voor het bestaan van het coronavirus, laten we over één ding heel duidelijk zijn: Je blijft gewoon op 1,5 meter afstand maar nog liever blijf je gewoon thuis.

Zo niet, dan heb ik ook nog een heel aannemelijk theorietje voor je, namelijk: het komt je pakken!

Reageer op artikel:
Voer voor de lachspieren
Sluiten