Mijn anti-klaag

Tommie Braxhoofden 6 apr 2020 / 10:00 uur

Klagen vinden we fijn in Nederland. Vooral op de politiek. Bedoel, wie stoort zich niet aan de belastingsdienst, of het beleid in Groningen, om er maar een paar te noemen.

Ik ben hier zelf zeker weten ook van ‘te beschuldigen’ en het zou hypocriet zijn als ik niet even verbaal was wanneer ik wel onder de indruk ben van onze regering.

In de persconferentie van 3 April over de corona crisis nam onze premie, in mijn ogen, de belangrijke woorden in de mond. Woorden die ik nog niet zo vaak heb gehoort in het nieuws.

"Wij varen hier echt op de wetenschap"

Hoe ik hoor dat sommige politici in hun land omgaan met dit virus hoor ik vaak politieke spelletjes, ontkenning en onderschatting. Men lijkt de onvermijdbaarheid en onvoorspelbaarheid van dit virus niet te willen snappen en er worden overal beslissingen genomen met oog op het behouden van reputaties. Maar niet hier.

Laten we eerlijk zijn. Dit virus word voor een paar mensen echt heel erg vervelend. Iedereen voelt het in z’n hart als hij of zij hoort dat iemand een familie leed kwijt is geraakt.

Maar wat we niet moeten vergeten is dat dit, crue als het is, de natuur is. Een onderdeel van een biologische arms race waar geen wezen op beter toe instaat is om aan te ontsnappen dan ons ras.

Onze kennis en vertrouwen in die wetenschap is ons beste gereepschap om de onvermijdelijke schade te beperken en ik ben blij verrast met de intelligente en consequente aanpak van dit kabinet (mbt de corona crisis :P)

Mag ook wel een keer gezegd worden, ja toch?

Reageer op artikel:
Mijn anti-klaag
Sluiten