Online Yoga

Leerdynamiek 27 mrt 2020

Ooit, in een ver grijs verleden heb ik yoga gedaan. In den beginne toen ik als kind ziek was en mee mocht met mijn moeder naar haar yogaklasje. Altijd een feest, was weer een keer wat anders. Na mijn burn-out heb ik verschillende soorten yoga uitgeprobeerd, van de normale yoga, tot hete yoga. Van yoga waarbij je heel lang in dezelfde houding blijft, tot poweryoga. Yoga binnen, buiten en in het zwembad.

Nu moet ik zeggen: het is niet echt mijn ding. Ik voel altijd weerstand om te gaan, om het te doen. Het gekke blijft wel dat ik me na afloop beter voel dan daarvoor. Meer ontspannen, meer flow, rustiger, ik kan de wereld weer aan. Hoe kan het zijn dat ik die weerstand altijd voel en vervolgens merk dat het mijn lijf zo goed doet?

De yoga in het zwembad: aquqrelax, blijft favoriet. Ik sliep er altijd heerlijk van. De meneer die het geeft, daar heb ik een bijzondere klik mee. Hij maakt het grappig, met een twist en er zit altijd een uitdaging in. Afwisselend tussen structuur en nieuwe dingen. Maar ja…Corona. Ik heb inmiddels besloten om zoveel mogelijk op mezelf te zijn. Een zwembad is dan niet handig.

Dit keer: online yoga bij Liese. Ik kan haar prima volgen. Ze legt helder en duidelijk uit, heeft een fijne vibe en straalt vrolijkheid uit. Dat het haar passie is, dat zie je zo. Ze geeft het via Zoom, zet iedereen in de mute-stand, waardoor ik alleen haar hoor. Ik zit zelf nog in pyjama, dat is dan wel weer relaxed. Ik hoef niet op een bepaald tijdstip m’n fiets uit de schuur te trekken en door weer en wind naar iets te gaan waar ik weerstand tegen voel. Ik zet het ding aan en kan meteen beginnen.

De les is ook lekker kort in vergelijking met eerdere yogalessen die ik heb gevolgd. Over het algemeen duren die langer dan een uur. Deze is 40 minuten en dat is prima. Het is in de ochtend en zorgt ervoor dat ik me opgestart voel. De dag kan nu echt beginnen. De beginweerstand is niet minder, toch blijft beweging fijn en het volgen van iemands stem tijdens die beweging.