Ontspanningsmassage met klankschalen

Leerdynamiek 20 feb 2020

De afspraak stond al een tijdje gepland en vervolgens werd het een spontane actie. Hou ik van…van spontane acties. Voor hem één van de eerste keren om te geven, voor mij de eerste keer om te ontvangen. Massage door klankschalen. Ik was wat sceptisch. Ik heb wel het een en ander aan massages uitgeprobeerd. De ene techniek met meer succes dan het andere.

Ontspanningsmassages, hotstone, shiatsu, stoel, holistische massages, je kunt me er nog net niet voor wakker maken. Slapen is voor mij namelijk heilig. Sinds mijn burnout, waarbij ik voor mijn gevoel bijna twee jaar niet geslapen heb, maakt niemand (zonder gevaar voor eigen leven) me meer ergens wakker voor. De massages die ik kende zijn allemaal met persoonlijke aanraking. De ene met olie zonder kleding, de andere over de kleding heen. De enige massage waar ik niet over te spreken was, was de stoelmassage. Die vond ik verschrikkelijk: veel te lomp! Kon natuurlijk ook liggen aan degene die het gaf.

Klankschalenmassage. Ik werd uitgenodigd om op zo’n Massagetafel te gaan liggen. Je weet wel…zo’n lekkere, met een dik ligkussen, zo’n fijn gat voor je hoofd en een plek waar je goed je armen kwijt kan. Mijn lijf deed ‘uuugghhhhhmmmpppfff’…alleen dat al, heerlijk!

Vervolgens kwamen er klankschalen bij mn voeten en mn rug. En mijn hoofd vond er wat van en ging aan: ‘Moet ik hiervan ontspannen?’ ‘Ik voel helemaal niks’ ‘Nou…t zal mij verbazen’. Om vervolgens over te gaan naar: ‘😳 tjeetje…wat voel ik nu?’ ‘Wat ís dit?’ Als ik nu maar niet ga huilen’. Daarna volgde er nog een stukje: ‘o God…ik-voel-een-energie-die-ik-normaal-nooit-voel-WEERSTAND, want dat is vast gevaarlijk’.

Uiteindelijk ging mn hoofd toch ergens uit. Ik begaf met ergens op een eiland met een pen in mn handen en iets met Sanskriet aan het doen (ook nog nooit gedaan), toen ik me realiseerde dat ik dit soort gekke dingen ook weleens denk, vlak voordat ik in slaap val. Natuurlijk was ik toen dus wakker.

Dit was een hele aparte ervaring. Ik heb geen idee wat ik hier nu van moet vinden. Wel weet ik dat het werkt: het ontspant. Na nog een gezellig etentje plof ik thuis op de bank met een sloom hoofd en een voldaan gevoel. Dit wil ik nog eens doen. Kijken wat het doet. Er is iets in beweging gebracht en wat dat iets is…geen idee. Het mag nog wel een keer bewegen!