Love Me Tinder

Ruud Boer 16 feb 2020

Ik zit op Tinder. Net alsof je op een sport zit. Vroeger zat je op voetbal. Nu zit je op Tinder. Op je telefoon kun je dan vrouwen naar links of naar rechts vegen. En ik veeg me suf. Ik kan zo bij de groenvoorziening van de gemeente Rotterdam. Hele straten heb ik al schoongeveegd met die vingers van me. En oh ja, voor de mensen die het niet weten: naar rechts vegen is ja, naar links vegen is nee.

Het is een hele happening, dat vegen op Tinder. Soms zit je een beetje te dromen tijdens het vegen, en dan veeg je ineens per ongeluk de vrouw van je dromen naar links.
Wat ook vaak voorkomt, is dat een vrouw een profielfoto van zichzelf met meerdere vriendinnen heeft geplaatst. Als ik dan in een onverschillige bui ben denk ik: joh, het maakt mij niet uit. Ze zien er stuk voor stuk leuk uit! Doe mij ze anders allemaal gewoon!

En wat mij ook regelmatig gebeurt, is dat ik een leuke eerste foto zie. Dan veeg ik die vrouw naar rechts. Huppa, een match! Maar omdat ik aanvankelijk niet verder kijk dan mijn neus lang is, kan de rest van het profiel ineens tegenvallen.

Ik veeg ook weleens een vrouw naar rechts en dan heb ik niet goed gelezen. Dan blijkt ze bij nader onderzoek één meter negentig te zijn. Dat gaat hem dan ook niet worden met mijn één meter zeventig. Dan krijg je het Nicole Kidman-Tom Cruise effect. Dat leek in het begin leuk, maar dat is uiteindelijk toch op een mislukking uitgedraaid.

Als je een match hebt, kun je afspreken voor een date. Soms is dat niet leuk, en soms is dat verrassend leuk. Ik kan nu inmiddels wel de conclusie trekken dat geen enkele vrouw er in het echt zo uitziet als op de foto. Het beeld dat je aan de hand van de foto hebt klopt nooit met de werkelijkheid.

Het gezegde “van Tinderen komen kinderen” gaat voor mij nog niet op. Ik heb meer succes in het echte leven. Gewoon een leuk iemand aanspreken op straat. Ik wil een vrouw liever eerst zien. Want je weet het meteen. Of iemand interessant is of niet. Ik ga mezelf weer veel succes wensen de komende tijd. Van daten op een schermpje naar daten in de supermarkt. Van Love Me Tinder naar Love Me Tender.