Het leven van een stagiair

Sara Ahmadi 18 feb 2020

We beginnen vroeg op de dag net als de gewone werknemer van 8 tot 5 we werken hard als ieder ander en we doen zo ons best en toch is het nooit genoeg. Bovendien krijgen we ook geen vergoeding maar daar gaat het eigenlijk ook niet om het gaat erom dat wij goed behandeld worden, dat wij van een stage een goeie leerervaring krijgen dat we zo veel mogelijk kunnen leren. Het gaat om de feedback de vooruitgang, de hele omgeving van het werken dat we dat ervaren.

Maar helaas worden de stages voor veel studenten voor een nare ervaring ondervonden, we worden gekwetst ze vertellen dat wij deze studie niet eens kunnen of het past niet eens bij ons terwijl we juist deze beroep willen uitoefenen. Er word over ons geroddeld tijdens de pauzes over van alles. Door een paar negatieve feedback kan onze hele toekomst worden ontnomen of we worden weggestuurd van de stage en dat demotiveert enorm.

Wat de stage bedrijven niet zien is al het werk en tijd en moeite dat wij besteden met de stages. We doen van alles, meer dan we eigenlijk zouden moeten doen. We maken bijna dagelijks overuren en soms krijgen we geen eens pauzes.

Wat wij willen in een stagebedrijf is dat we worden gezien, dat we als een team bezig zijn met ons werk. Stagiaires wegsturen dat is makkelijk, stagiaires wat bijleren en niet gebruiken dat is moeilijk. Verder willen wij dat er naar ons mening wordt gevraagd, niet alleen negatieve feedback ontvangen maar ook eens wat positieve feedback zo gaat ons zelfvertrouwen omhoog. Tenminste voor mij begint zo een stagedag met een lach.

Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en die dagen heb ik wel veel meegemaakt.