Lieve vriendinnen, laat mij toch single zijn

Jony Nuijten 12 jan 2020

Ik zit met mijn vriendinnen te eten.Er is veel wijn en onbewust gaan de gesprekken bij ons vaak over seks, mannen en uiteindelijk altijd over MIJN datingleven.
‘Ja Joon kom op, vertel, jij maakt tenminste nog eens wat mee!’
Mijn vriendinnen zijn allemaal rond de 30, bloedmooi, knettergek en vooral hartstikke vastgeroest in een relatie.

Er zijn tijden geweest dat we met elkaar gingen stappen en we elkaar de hele avond niet meer zagen omdat we allemaal met een andere man stonden te tongen in de hoek en soms ook wel eens per ongeluk met dezelfde op een avond.
Maar nu zitten ze alle zes te smullen van mijn avonturen die soms zo uit een horrorfilm lijken te komen en van sommige rollen de tranen over onze wangen van het lachen.

Wanneer er meer wijn op tafel komt en twee vriendinnen toegeven dat ze al een half jaar geen seks meer hebben gehad, De ander opbiecht te appen met haar oude liefde en de gene met de "perfecte relatie" vreemd blijkt te gaan, ben ik eigenlijk wel blij met mijn oppervlakkige en simpele dating leven.

Maar ondanks deze bekentenissen van hun eigen falen en gesmul van mijn oh-zo-avontuurlijke leven komt er altijd een punt waarop ze denken dat ze mij moeten gaan helpen aan een relatie.

‘Je moet er wel meer voor open staan’ ‘Het zou zo gezellig zijn voor onze mannen op verjaardagen en misschien kunnen ze wel samen FIFA spelen. ‘Je moet ook niet zo kritisch zijn, je bent tenslotte ook al bijna 30 en uiterlijk is ook niet alles.’ We gunnen het je zo om een leuke vent te vinden.

Gunnen? Ik ben niet zielig, Ik kies bewust voor dit eenzame, avontuurlijke en heerlijke vrijgezelle bestaan. Ik kan doen wat ik wil, kijk graag naar knappe mannen want die zijn er genoeg (nu nog wel) en zit niet ongewild een half jaar zonder seks.

Wanneer het zo zou zijn lieve meiden, dan is het er. En niet omdat ik naar jullie ongewilde adviezen heb geluisterd, minder kritisch ben geworden of Tinder heb verwijderd. Maar omdat er, terwijl ik zo veel van dit avontuurlijke leven hou, er toch iemand is gekomen die mij omver heeft geblazen. Mij laat lachen en waar ik samen nieuwe avonturen mee kan en wil beleven. En of dat nu binnen een week, een jaar, of over 30 jaar is. Kan mij helemaal niets schelen. No worries, Ik ben niet te kikritische maar ik ga niet settelen om vervolgens seksloos op zaterdagavond op de bank te hangen. Gun mij nu gewoon dit, dan kunnen jullie meegenieten van mijn avonturen en zal ik voortaan op de eerste date vragen of hij ook Fifa speelt.