Ik ben een echte kaaskop

Rachida Issaoui 20 jan 2020

Toen ik vertelde dat ik gebraden kip ging maken, vroeg een collega ‘hoe zit het dan met je vegan lifestyle’. Ik had eerder verteld dat ik met nieuwjaar vlees en alle dierlijke producten ging afzweren, maar in praktijk ging het lastiger. Ik blijk een echte kaaskop. Ik ben zo dol op een bruin broodje met kaas, eerder at ik koolhydraat arm brood maar dat doe ik ook al niet meer. Ik zei tegen mijn collega ‘Ik ben aan het afbouwen’. Hierdoor werd ik gedoopt tot flexitaririer. Ik kan mij daar wel in vinden.

Ik doe veel veel dingen op mijn eigen manier en vaak werpt het vruchten af. Veel mensen zeggen ‘Je bent niet doorsnee Marokkaanse’ maar ik denk dat ik gewoon mezelf ben. Ik ga niet mee in hypes, maar ben zoekende.

In een maatschappij waar we van alles moeten zijn en vooral perfect, probeer ik mijn minpunten te koesteren en ervan te leren. Ook wat betreft voeding doe ik dat.
Ik eet met mate, probeer zo min mogelijk dierlijke producten te eten, beweeg veel en dit doe ik omdat ik me hierdoor goed voel.

Mijn boodschap is wees jezelf en probeer een gezonde lyfstyle voor jezelf te bedenken. Bij mij betekend dat af en toe een stel gebraden kippen met olijven en amandelen bereiden, want ik kan mijn Marokkaanse familie geen linzen voorschotelen en Ik vindt t gewoon lekker.