Hallo toekomst

Corinda Bol 12 jan 2020 / 17:30 uur

Aan alle treinreizigers, maar met name degene die voor het laatste jaartje profiteren van hun studenten-OV. Over een halfjaar staat op het incheckpaaltje namelijk geen ingecheckt Student Week vrij meer, maar Dal Voordeel Abonnement. Daarnaast bestaat de kans natuurlijk ook dat het tijd wordt voor nieuwe stappen, een eigen auto bijvoorbeeld.

Misschien ben ik de enige die me hier zorgen over kan maken, maar tijd vliegt. Hoe ik vier jaar geleden nog voorzichtig al mijn treinreizen maakte, kan ik me hier nu niet druk meer om maken. Geniet ik van de grappige en ongemakkelijke momentjes in de trein. Ren ik zonder schaamte het halve station over om mijn trein te halen, waarna ik buiten adem neerplof op een stoel.

Tijden veranderen, ik verander en jij verander. Over 1 jaar is er nog veel meer veranderd. Dan heb ik een diploma waarvan ik denk: help, ik, alleen, aan het werk? De kans dat ik een baan heb is reëel. Het leven gaat in een klein moment van werken aan je toekomst naar belanden in je toekomst. En het mooie is dat je die toekomst helemaal zelf kan creëren.

Mijn toekomst is na lange na nog niet uitgestippeld, maar toch komt het ‘volwassen’ leven dichterbij. Dit klinkt als het vinden van de ‘perfecte’ partner, samenwonen, trouwen, werken en een huis kopen. Als beginnend twintiger moet ik hier nog niet aan denken, en dat is de reden waarom afstuderen mij beangstigd. Nog even lekker in het vertrouwde leven, maar zoals dan ook wel gezegd wordt: ‘voor alles is een tijd’. Blijkbaar is dit de tijd om af te studeren en verder te gaan. Dit betekent uiteraard niet dat het afsluiten van een hoofdstuk het hele boek afsluit. Vrienden, familie, hobby’s, sporten, feestjes en reizen. Vele onbeschreven hoofdstukken die hopelijk nog mogen komen. Waar de ene (trein)deur sluit, gaat een andere (auto)deur open.

Ondanks dat ik volgend jaar een werkende 21’er ben, probeer ik het leven nog lekker jong te houden. Je bent nooit te jong om oud te worden, en nooit te oud om jong te blijven. Toch? Een ode aan de toekomst, vol nieuwe kansen!

Reageer op artikel:
Hallo toekomst
Sluiten