Dreamteam

Jannie van Maldegem 9 dec 2019 / 21:25 uur

Ineens staan en zitten we in een restaurant. Sommigen als gasten die iets eten. Anderen als stel dat een date heeft. Iemand speelt voor ober en mag de drankjes inschenken voor mevrouw B die vanavond haar allereerste afspraak heeft met meneer K.

Gisteravond benoemde zij ons tot haar ‘dreamteam’. Wij, dat zijn de vrijdagvrouwen. Allemaal uit de stad Z. Eens per jaar gaan we in de zomer een week schrijven. En eens per maand eten we samen, inderdaad: op vrijdagavond.

Er is vaak iets te vieren. Als er iemand jarig is geweest zetten we haar met mooie woorden in het licht. Gisteravond was mevrouw B aan de beurt. Haar verjaardag was in september maar daar doen we niet moeilijk over. We schreven over mooie momenten die we met haar beleefden. Wandelingen, concerten, etentjes en reizen. Gaaf om ieders herinneringen te horen.

We trokken een kaart, een dierenkaart die van toepassing was op mevrouw B. Iemand koos een olifant. ‘Jij bent sterk, onafhankelijk, je gaat je eigen weg,’ schreef ze er bij. Wat een geluk als dat gezien en voor je geschreven wordt. Mevrouw B straalde. In de loop van de avond werden haar wangen roder en haar lopen begon een beetje op dansen te lijken.

Als dierenkaart koos zij voor zichzelf een kikker. Groen, koud en glibberig. ‘Waarom kies je nu zo’n koude kikker voor jezelf?’ vroeg ik mij hardop af.

Iemand anders begreep er meer van. Zij had foto’s gemaakt voor mevrouw B. haar profiel. Waar denk jij dan aan? Ik dacht aan LinkedIn. Wat naïef

Mevrouw B hielp mij uit de droom. Ze was op zoek naar de prins in de kikker! Daar had ze een mooie profielfoto voor nodig. Bij het voorlezen van de tekst bij de olifant had ze het al geroepen. ‘Kan zo op mijn profiel’. Gaat ze solliciteren? dacht ik toen nog.

Ze gaat op jacht! Op het liefdespad. Het is haar gegund. Ze zet stappen in haar leven. Allemaal ‘voor het eerst’ momenten. Een huis kopen. Een tent opzetten. Een opleiding volgen. Een eigen praktijk beginnen. Korte zinnetjes. Een wereld aan ervaring. En nu haar grenzen verleggen met e matching. Ze gaat ons appen. Als ze een afspraak heeft. Ze heeft de vrijdagvrouwen benoemt tot haar dreamteam. Dat zijn we. Voor haar en voor elkaar.

Ik zie ons gaan, naar het restaurant waar ze haar eerste afspraak heeft met meneer Kikker. Haar dreamteam als anonieme restaurantbezoekers om haar heen.

Wish you luck Mevrouw B! Liefs van je dreamteam 🧚🏼‍♂️

Reageer op artikel:
Dreamteam
Sluiten