De naakte waarheid

Ton Lieftink 8 dec 2019 / 08:24 uur

Wellnesscentra in Schiedam en Bleiswijk willen niet langer dat hun bezoekers ’s avonds in badkleding rondlopen. De reden hiervoor levert enige verbazing op. Volgens het bericht wordt door in bad geklede gasten een onwenselijke sfeer gecreëerd. Buiten dat de sfeer verziekt wordt, richten dezelfde gasten vernielingen aan. Peentjes worden er gezweet als de niet bloteriken weer ten tonele verschijnen. Daarom is er besloten dat badkleding verboden wordt. Iedereen die de bewuste sauna’s bezoeken wil, moet dat nu piemeltje of poesje naakt doen. Eenmaal in een geboortekostuum gehuld wordt er geen rotzooi meer geschopt en molest veroorzaakt, is de oplossing.

Misschien dat burgemeester Remkes eens een kijkje kan nemen in een betreffende sauna. Dan kan hij gelijk zien, terwijl hij met de billetjes bloot gaat, of de maatregel effect heeft. Lekker even genieten van de modder die hij de laatste dagen over zich uitgestort heeft gekregen. Als het werkelijk werkt dat er in je niksje een stille sfeer heerst, en er geen ambitie meer is om de boel te slopen, dan kan hij dit misschien ook gaan toepassen in Duindorp. Een soort avondklok waarbij je na vijven uitsluitend in je blote toges buiten mag rondlopen. Het is echter niet te verwachten dat de Duindorpers aan het gebod gehoor zullen geven. Die zijn daar zo kwaad dat iedereen de klere mag krijgen. Zij willen maar één ding, een stapeltje hout met oud en nieuw in de fik steken, en voor de rest záh ut hun un baut hacheluh.

Wanneer wij Klaas Dijkhoff in zijn blote geweer in de sauna zullen zien, dat zal nog wel even duren. Klaas moet even op zijn kleintje letten nu hij alsnog van zijn wachtgeld af ziet. Zelf spreekt hij liever van een toelage. Dat ben ik met hem eens. Ik heb nog nooit een politicus of ex-politicus gehoord die op zijn geld moest wachten. Een toelage wordt sowieso altijd netjes verzorgt, vraag dat maar na bij de belastingdienst. Voorlopig zal Klaas dus op een aanbieding wachten voordat hij het zweethok kan induiken. Met een beetje geluk heeft het Kruidvat binnenkort wel een aanbieding. Een kortingskaartje voor de Thermen en hopelijk heeft de Blokker een kortingskaartje voor de trein. Hoewel een kaartje voor de trein niet zo’n vaart zal lopen, omdat hij bijna vijfduizend euro voor reiskosten kan ontvangen, terwijl hij ook een auto met chauffeur heeft.
Dat is de naakte waarheid.

Reageer op artikel:
De naakte waarheid
Sluiten