Tranen zijn zout

Rachida Issaoui 21 nov 2019

Je groeit als mens, eigenlijk net als een boom. Naarmate dat je ouder wordt raken de wortels dieper in de grond. Je weet steeds beter wat je wil en met wie je dit wil delen. Je wordt steeds sterker en standvastiger in je keuzes.

Zo’n groeiproces kan lang duren, afhankelijk van je persoonlijkheid en je omgevingsfactoren.
Een partner speelt vaak ook een rol, want is deze blij met je persoonlijke groei, is deze blij met hoe je je transformeert? Of houdt je partner je tegen en groeit niet mee?

Wanneer je nog een jong kind bent en je ouders je stimuleren om te leren en iets te worden ben je je totaal nog niet bewust van wat het leven nu precies inhoudt.

Naarmate het leven vordert en je de betekenis van de mensen om je heen begrijpt en ook verlies meemaakt, snap je steeds beter dat het leven ook te maken heeft met loslaten.

Het leven heeft te maken met loslaten en dat gaat soms gepaard met pijn. En de wijzen onder ons weten dat pijn en verdriet vaak ook een nieuw begin betekend. En een nieuw begin betekend groei.

Het leven is als een boek met veel hoofdstukken en bladzijden. Sommige hoofdstukken blijf je herlezen om het nog beter te snappen. Ik blijf het herhalen, mijn vader zei ooit: het leven is een leerschool.

En ik wil eraan toevoegen: Be You, er is niets mooiers dan te blijven groeien en te transformeren in de persoon die je eigenlijk al bent. Naarmate je ouder wordt leer je een belangrijke les, alles komt uit jezelf.

Omring jezelf met positieve mensen, zij zullen je toejuichen in alle stappen die je zet en je steunen in elk verlies dat je meemaakt.

Het maakt niet uit of je man of vrouw bent of wat je nationaliteit is. Het leven is een proces dat gelijk is. En tranen zijn meestal zout ongeacht wat de kleur van je huid is.