Gat in de markt

Harrie 1 nov 2019

Als ik nog jong was, tja en alles wist wat ik nu weet dan was ik steenrijk , straatarm of dood ongelukkig.
Een veel gehoorde uitspraak onder grijze “wijze” pensionado’s met een AOW en pensioentje , want als ze toen wisten hoe een koe een haas vangt , tja dan zitten de meesten nog steeds te mijmeren van als ik … en sommige zijn in dat gat in de markt gesprongen die ze wel zagen.

Zelf wilde ik , zoals zo vele , vroeger ook iets voor mezelf beginnen maar het strandde telkens weer op veel uitgaan etc. Met andere woorden niet doorzetten. Bijvoorbeeld computerles gehad toen nog met cassettebandjes en later floppy’s met programmeren in Dos en vervolgens er niets meer mee doen.

Nu terugkijkend zag ik de gatten in de markt altijd wel ver van tevoren aankomen . Bijvoorbeeld in de jaren 70 een videotheek beginnen en op zijn hoogte punt verkopen.

Maar om als ZZP’er nu nog te beginnen , daar heb ik de puf niet meer voor , helaas.
Ik kom op dit onderwerp omdat er in de huis-aan – huiskrantjes steeds meer ZZP’ers uitvaartzorg advertenties staan .
Een gat in de markt het advies dat ik al eens aan iemand gaf die ook “iets “voor zichzelf wilde beginnen.

Maar nu , als je een beetje handig bent en even doorzet, breken er gouden tijden aan voor wie ZZP’er wil worden.
Een gat in de markt is de uitvaartzorg en de hulpmiddelen sector b.v. rollators het is een grote markt die je aanziet komen .Een grote afzetmarkt is Frankrijk en België als je hier alles tweede hands opkoop en daar verkoop want men loopt daar immers nog veel met looprekken uit armoede.

Ben je een beetje handig met een computer ? dan kun je een gat in de markt vinden in het aanbieden van hulp bij ouderen die het niet meer bij kunnen benen in het computertijdperk . Natuurlijk tegen een seniorentarief omdat dat behulpzamer klinkt .

Maar even de peanuts in de markt vergeten want DE GAT IN MARKT nu op dit moment is … milieu en klimaat .
Een milieu-adviesbureau of een klimaat -onderzoekbureau optuigen.
Helemaal niet moeilijk alleen een heleboel statistieken en grafieken maken die geen mens snapt laat staan doorlezen en een vlotte babbel hebben euh… tja makkelijker kan ik het niet zeggen met de wijsheid van toen en achteraf had je het ook kunnen doen , maar goed je weet het dus later niet zitten zijpelen en mijmeren van had ik toen maar …

Want "een wijze spreuk van mezelf is" je kunt beter een bingoavond organiseren dan bingo spelen.