De Bekende of te Betreuren Nederlander?!

Imka Meuwese 12 nov 2019 / 18:27 uur

Heb ik vroeger wel eens gespeeld met de gedachte om iets in de spotlights te willen doen, nu ben ik maar wat blij dat ik nooit een serieuze poging heb ondernomen.
Want stel je voor; je bent gezegend met een talent, of dat nu een prachtig stemgeluid is, een acteertalent of het magisch kunnen bespelen van een instrument. Dat talent wil je delen en daar is het denk ik ook voor bedoeld. Mensen worden geraakt door datgeen wat jij ze kunt geven. Maar in plaats van bedankt te worden voor dat “geschenk” (en dan bedoel ik niet in de vorm van geld) word je er eerder voor gestraft. Want plots ben je een publiek bezit, niets meer en niets minder, en iedereen denkt zich met je leven te mogen bemoeien.

Marco Borsato wordt massaal veroordeeld vanwege zijn verhouding met de pianiste Iris Hond. André Hazes moet zich uitgebreid verantwoorden en verdedigen omdat hij zijn relatie met Monique verbreekt om verder te gaan met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Niet om het een of ander maar er zijn helaas legio mannen én vrouwen die vreemdgaan of hun partner inruilen voor een ander. Daarmee dealen is al zwaar genoeg zonder dat heel Nederland dit weet, er zelfs van smult, en zich er ook nog eens mee bemoeit.

Waarom doen we dit toch? Ik vind het vreselijk! En daarbij wordt ook nog eens de hele, toch al uiterste precaire, situatie tot op het bot uitgemolken en aangedikt om zo aan andermans leed te kunnen verdienen. Smerig vind ik dat, hypocriet ook. En op de keper beschouwd vind ik het achterbakser wanneer die getrouwde buurman vreemd gaat, die op kantoor werkt, dan dat Marco Borsato een scheve schaats rijdt. Waarom? Omdat de buurman op kantoor lang niet zoveel verleidingen hoeft te weerstaan als een BN’er die overal komt en een hele schare mediageile en geldbeluste vrouwen of mannen achter zich aan heeft. Dus wie is er erger?? De bekende Nederlander die vaak van huis is en aan veel verleidingen wordt blootgesteld, of de getrouwde buurman met zijn kantoorbaan die het er echt om doet en doelbewust Truus van de receptie dagelijks in haar kont knijpt en probeert te versieren? (of andersom natuurlijk, dat kan ook.)
Nou, ik vind het in ieder geval walgelijk hoe BN’ers achtervolgd en belaagd worden wanneer ze een “fout” begaan. Dan hebben we het niet eens over wat dit met hun gezin doet, de partner en kinderen. Denkt de paparazzi daar ook wel eens aan?
Nee, dan maar liever een onbeduidende columnist die tenminste in alle rust haar eigen sores en verdriet kan verwerken.

Reageer op artikel:
De Bekende of te Betreuren Nederlander?!
Sluiten