Kiloknallers met Oud en Nieuw

Marian Ganesha 19 okt 2019

Vorig jaar liep ik op de Mooksche hei bij de runderen een paar dagen voor Oud en Nieuw en zowaar er stonden wat jeugdige kiloknallers met een grote doos vuurwerk. Er waren ook dames bij zij leken allen op Kim Kardashian, dat was een fraai gezicht. Niet alleen kunnen ze tegenwoordig goed voetballen ook doen ze volop mee schijnbaar aan het vervroegde kiloknallen, toch voorheen alleen weggelegd voor het jeugdige manvolk. We gaan vooruit….

Daar deze pracht exemplaren die toch onze toekomst behelzen wat dicht in de buurt stonden van de runderen, dacht ik moedig ik spreek ze even aan. Ook had ik toevallig beveiliging voor mijn ziel en zaligheid bij me in de vorm van mijn lease teckel Simpie, 20 cm lang en 15 cm hoog, dus ik vatte moed. Het was ongelooflijk wat er uit de mooi opgevulde lippen kwam van de dames, laat ik kort zeggen dat het jammer is dat de Botox dokter niet nog meer mondspieren kan lamleggen. Mijn beveiliging maakte ondanks gekef ook weinig indruk maar gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek. Het rund stiertje, duidelijk al flink geagiteerd zette het op een tempo richting de kiloknallers en helaas ook richting mij zelve en die dag had ik nota bene mijn rode jas aan gedaan……ik voelde mij ongelukkig in het moment. De Kardashians stoven weg een grote doos met vuurwerk achterlatend.

In 25 jaar wandelen op de hei heb ik nog nooit een briesend rund meegemaakt maar ik gaf hem volmondig gelijk.

Dit jaar vrees ik weer voor de Kardashians en de Biebers maar ergo ik zit in mijn maag met al die huisdieren die zoveel last hebben van vuurwerkangst ( volgens de dierenambulance is er rond deze dagen een piek van weggelopen en vermiste huisdieren) , baasjes die de deur niet uitgaan en kunnen maar dit met liefde doen en buurtbewoners die de deur niet uit durven vooral de ouderen, omdat ze zo een rotje naar hun hoofd krijgen.

Putdeksels die opgeblazen worden voor de jeugdige adrenaline, niet te verwarren met vitaminen. En Tokkie Ouders ( bekend bij jeugdzorg onder teeootjes) die, als de politie verhaal komt halen wegens vernielingen door het jeugdig schoon, aan de deur rustig beweren "miene golde duut da nie…. Dat is een fraai staaltje ouderschap, Hulde!

Ik wil een collectief vuurwerkfeest van max. een uurtje in het dal van het dorp of buiten de stad. De eenzamen onder de pannen en de dieren worden gespaard, want jullie vuurwerk hemel is wel hun hel. En dat kan echt niet meer in 2020!