Handdoekje leggen…

Dionne Van Gils 2 sep 2019

De vakantie in het vooruitzicht. Ben jij een handdoekje legger, moniepoliespeler, stuur jij je vriend als stef stuntpiloot over het nog koele zwembad trottoir om een plekje op een ligstoel te confisceren?
Of ben jij meer de mens erger je niet die met je handdoekje op de graszoden op de heuvel achter het zwembad ligt?

Ieder jaar is het weer feest. Na ruim elf maanden zwoegen ben jij dan eindelijk de gelukkige die gedurende drie weken op een sociaal geaccepteerde manier afscheid mag nemen van je online-standby status. Dit is het moment dat je je niet druk hoeft te maken over die studenten die altijd beweren niet geleerd te hebben, maar toch wonderbaarlijk een negen halen voor hun tentamen, slijmende collega’s die toch net wat slimmer bij de baas in zijn gezichtsveld komen door de kleine klusjes met groots resultaat (de krenten) uit het werk te vissen, je kinderen op de best pedagogische manier opvoeden (wat ze te eten en drinken krijgen op een strand in Spanje, dat krijgen die competitieve ikbendebestemoeder-vriendinnen thuis toch niet te weten), alleen die kamers in je huis poetsen waar gasten komen en de rest bewaren voor op je to do lijst, je bloesje alleen aan de voorkant strijken want de achterkant valt toch onder je colbertje, als ik nu eens a la multitasking mijn tandenborstel tijdens het douchen in mijn mond houdt, dan heeft de tandpasta toch ook zijn werk gedaan eer ik mezelf afgedroogd heb.

Je synapsen en celmembramen hebben daarom in deze oase van rust ruimte om zich voor een totaal ander onderwerp in te spannen.

Verzeker ik mij deze zomer van een hoog liggend zacht strandbed vijf stappen verwijderd van het water, de douche en all-in bar of maak ik plaats voor die streberige studenten, slijmende collega’s of helse mommyfriends.
Je moreel geweten is ook met offline holiday dus dit is het moment dat we geen rekening hoeven te houden met sociale verwachtingen, consequenties voor de vriendschap, een eventuele financiële promotie of niet. The fight is on!
Na zonsondergang de planning van de volgende dag doornemen, in slaap vallen gaat lastig vanwege de stress voor morgen, de wekker om zes uur om als eerste te arriveren, extra shot cafeïne voor opperste alertheid…
Gelukkig heb je vakantie!

Zet hem op stuntpiloten. Want als iedereen deze zomer aan zichzelf denkt, dan wordt aan iedereen gedacht!