De sportschool

Rosanne Kars 15 sep 2019 / 19:49 uur

Sinds een paar maanden waag ook ik mij aan de sportschool. En dat betekent naast de concentratie op mijn eigen sportprestaties, ook observatie van mijn medesporters. Mocht je de sites geloven die beweren dat niemand op je let in de sportschool en je dus gerust kunt beginnen met sporten; it’s a lie, iedereen let op elkaar in de sportschool. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn, het zorgt ervoor dat je soms nét even wat beter je best doet, omdat je wil doen alsof ook jij weet waar je mee bezig bent. Want in het begin kan het best intimiderend zijn al die gewichten en apparaten. Zeker als die apparaten worden gebruikt door sissende en kreunende jongemannen, want dat is een sportschooltype wat je daar in zijn natuurlijke habitat tegen kunt komen. Blijkbaar komt er dan een oerkracht vrij die ervoor zorgt dat je zwaardere gewichten kan liften. Nee serieus, ik wil me er verder niet mee bemoeien, maar ik denk dat je toch echt iets te zwaar traint als je moet gaan sissen als een slang.

De sportschool zit vol met types. De personen die hun achterwerk planten op een willekeurig apparaat en vervolgens de hele tijd op hun mobiel zitten. Hier heb ik me dus best wel over verbaasd, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit waarschijnlijk net zo werkt als het gaan naar colleges: je bent al trots op jezelf dat je überhaupt gaat, ook al zit je vervolgens het hele college op Instagram te scrollen. Tot slot is er ook nog het vrouwelijke type dat doet alsof ze naar een schoonheidswedstrijd gaat. Perfect gestifte lippen of grote, mooie kettingen. Het kan zijn dat je indruk wil maken op iemand en vooral lekker doen wat je zelf wil, maar er is één vraag die ik heb: hoe zorg je ervoor dat je er nog enigszins aantrekkelijk uitziet na het sporten? .

Naast de lichamelijke uitdaging van het sporten, word ik mentaal dus ook enorm uitgedaagd en heb ik elke keer in de sportschool psychologische observaties die ik kan uitvoeren. Het is trouwens geen slecht idee om wat meer op mezelf te letten in de sportschool, want deze fitgirl loopt dus na twee maanden sportschool momenteel ook bij de fysiotherapeut voor een pijnlijke voet en rug. Maar zoals mijn vrienden in de sportschool zouden roepen: no pain, no gain!

Reageer op artikel:
De sportschool
Sluiten