De derde dinsdag in september.

Rebecca Blancke 16 sep 2019 / 09:04 uur

Het is bijna zover prinsjesdag de derde dinsdag in september de koning leest de troonrede voor en de rijksbegroting wordt besproken. Het is de eerste keer in mijn bewustzijn dat ik het als het goed is ga zien en ik ben erg nieuwsgierig hoe het allemaal gaat verlopen.

Voor het eerst dit jaar is er een soort van Designated Survivor die Stef Blok moet zijn. Hij is dus niet openlijk aanwezig bij prinsjesdag maar zit verborgen, want als er een ramp gebeurt moet hij het overnemen. Dat klinkt best wel eng maar het kan altijd gebeuren.

Het is eigenlijk een jaarlijkse traditie in Nederland prinsjesdag.

Na prinsjesdag 2015 wordt de glazenkoets in gebruik genomen, want iedereen weet de goudekoets moet gerenoveerd worden die rond in 2021of 2022 helemaal gerenoveerd is dus in die tussen tijd moeten ze het maar met de glazenkoets doen. Eigenlijk is dat wel een grote verandering maar het kan niet anders.

Ik ga in iedergeval rond 12 uur voor de tv zitten om prinsjesdag te kijken, want het gaat wel allemaal over wat er in Nederland in de toekomst gaat gebeuren en het is wel handig dat je dat allemaal weet, want krijg jij zelf voordelen daar aan of zelfs nadelen.

Zoals elk jaar wordt er wel iets uitgelekt net zoals dit jaar het voorwoord van de miljoenennota, namelijk stabiele groei, maar ook onzekerheid, maar dat is maar een klein beetje, de vedere informatie krijg je pas op prinsjesdag zelf. We zien wel wat ze gaan zeggen.

Reageer op artikel:
De derde dinsdag in september.
Sluiten