When Harry Met Hetty

Imka Meuwese 8 jul 2019

Ondanks de glimlach op haar gezicht voel ik dat ze hem mist. Ze helpt me, zoals altijd, vol enthousiasme met het schoonmaken maar toch lijkt ze minder plezier te hebben in haar werk dan normaal. Met haar lieflijke zachtroze tint en haar grote ogen is Hetty een opvallende verschijning dus ik begrijp maar al te goed dat Harry verliefd op haar werd. En hoe!!…..Groen van jaloezie zag hij als een ander naar haar keek. Maar Hetty had alleen oog voor Harry en genoot van de aandacht die hij haar gaf. Regelmatig stuurde hij haar tijdens het werk een selfie en zijn olijke gezicht deed haar hart sneller kloppen. Ik meende eens te zien hoe zij stiekem, toen ik net de andere kant opkeek, naar hem knipoogde. Hun gezamenlijke hobby was de grootste overeenkomst en waarschijnlijk ook de reden dat ze zich zo tot elkaar aangetrokken voelden. De gelijkwaardigheid tussen Hetty en Harry sprak mij bijzonder aan; ze hadden allebei dezelfde (schoonmaak)job en hij maakte zelfs nog veel meer uren dan zij maar dat maakte niets uit. Geen van beiden discrimineerde of keek op de ander neer. Het was goed zoals het was. Soms gaf Harry Hetty zelfs tips omdat hij wat meer ervaring had. Zo wist hij bijvoorbeeld hoe je hondenharen goed van deurmatten af kon krijgen en daar was zij wat minder goed in. Dus hielp hij zijn Hetty en legde “haar-fijn” uit hoe hij dit deed om haar zo de kneepjes van het vak te leren; echte liefde was het tussen die twee.

Ja, u leest het goed….was….want Harry is sinds kort niet meer in beeld. Plotseling verdween hij uit het leven van Hetty en de arme ziel begrijpt er niets van. Had het vele harde werken mogelijk zijn tol geëist en was hij total loss(t)? Vond hij haar misschien te oud? Zij rolde immers net wat langer mee dan hij. Of zou hij op de werkvloer een ander liefje ontmoet hebben? Geen idee hoe monogaam de gemiddelde stofzuiger is. In ieder geval is hij weg uit haar leven en ik merk duidelijk de invloed die dit heeft op mijn trouwe huishoudelijke hulp Hetty. Gelukkig is zij dapper dus slaat zich hier kranig doorheen en werkt harder dan ooit tevoren, waarschijnlijk om niet aan hem te hoeven denken.

Nooit geweten dat stofzuigers ook zulk liefdesleed kennen maar ik heb met Hetty te doen en geef haar regelmatig een aai over haar roze bol, vertel hoe blij ik met haar ben, dat ze de mooiste stofzuiger is die ik ken en dat er vast ooit weer een Harry in haar leven komt. Maar Hetty wil geen andere Harry. Ach gossie: wat heeft die stofzuiger-zak aangericht?! 😉