Vakantie

Dave Binkhorst 14 jul 2019

Ik zit aan tafel een biertje te drinken en heb uitzicht op zee. Het weer is prachtig en naast mij zitten twee Spaanse jongens.

Ooit dumpte een meisje mij omdat ik alleen de Nederlandse en Engelse taal beheers. Ik nam een Spaanse cursus en wilde het haar vertellen.
De cursus was bezig, maar zij vertrok en werd gelukkig met een ander. Ik besloot in plaats daarvan te leren dat je nooit iets moet doen omdat
een ander het wilt en nooit teveel afstand van jezelf moet nemen. Vind iemand die genoegen neemt met de twee talen, die met jou de oceaan wilt maken en niet zal verdrinken in het water.

Iedere woensdag had ik les. Ik had les met ambitieuze jongens en meiden die moeite hebben hun weg te vinden in deze verrotte wereld.
De wereld waar de druk om geld te hebben groter is dan het willen hebben van liefde. De wereld waar de drang om zelf gelukkig te zijn groter is dan het de ander te gunnen. Waar een baan als taxichauffeur gevaarlijker is dan brandweerman zijn. Bij de brandweer ga je naar het vuur toe en bij de taxi stapt het vuur in.

De jongens praten over een meisje.

‘’Ik denk dat ik verliefd ben.’’

‘’Op wie? Vertel.’’

‘’Anna.’’

‘’Jaa, zij is leuk alleen… Ben je niet te jong om al verliefd te zijn?‘’

‘’Ik ben 20 en je bent nooit te jong, ze draagt altijd van die leuke kleren met allemaal mooie kleuren. Ik wil van die kleuren een schilderij maken en er samen met haar uren naar kijken.’’

‘’Maar, je kan toch helemaal niet schilderen?’’

‘’Ik kan toch ook niet verliefd zijn?’’

‘’Vanavond zien we Anna, wat ga je tegen haar zeggen? ‘’

‘’Dat ik een vuur ga maken en hoop dat ze genoeg hout heeft om hem voor altijd te laten branden.‘’

‘’Jaaa doen! ‘’

Mijn biertje is op en ik loop naar de jongens. Ik geef ze twee biertjes, een hand en een stukje hout.

‘’Alsjeblieft ,op een mooie avond en mijn advies: neem nooit te veel afstand van het vuur. Straks gaat het uit.’’