Hitteplan RIVM van de zotten

Storm Westerslag 24 jul 2019

Bij ons vallen de mussen dood van het dak. De enkele die het redden doen zich te goed aan een door mijn vrouw in de tuin geworpen krentenbol.
Code geel, oranje, rood, de kleuren zijn niet van de lucht.
En ja hoor, het kon niet uitblijven, het RIVM heeft het Hitteplan afgekondigd.
Als je de tips leest, want meer is het niet, dan bekruipt je het gevoel dat Overheden de bevolking gelijk stellen met randdebielen: drink voldoende, kleed je luchtig, ga niet in de zon zitten. En nog meer van die open deuren.

Ik vroeg me af wat doet het RIVM nu echt? Eigenlijk niets, alleen maar wat onbenulligheden van de te hete daken schreeuwen.
Voor de rest is het ook bij het RIVM vooral goed voor jezelf zorgen: kantoor met airco, koelkast met koude versnaperingen en een puik salaris.
Samen met het KNMI en een aantal andere onheilsprofeten zorgt men ervoor dat bijna heel Nederland in paniek schiet.

De NS laat alleen treinen rijden met airco, waarvan de raampjes niet meer open kunnen. Prorail houdt het spoor in de gaten, want er zal maar een kronkel in de rails ontstaan. In Amsterdam gaan de bruggen niet meer open en rijden met de auto wordt door de ANWB ontraden, of je moet voldoende water en een paraplu bij je hebben. En boeren klagen steen en been over de droogte. Iets wat boeren eigenlijk altijd doen, of het is te nat, of te droog, of te koud. Nooit is het goed.

Maar ik ben best blij met de hitte. Deze weken gebruik ik nauwelijks aardgas. Lekker voor mijn energienota. Als we altijd zulk weer krijgen, hoeven we helemaal niet van het gas af!
Verder drink ik veel water, eet veel fruit en doe af en toe de koelkast open. En mijn vrouw is ook blij, want ze kookt niet meer.
Voor mijn kanarie zorgen we ook goed. Die heeft nu een zwembadje in de kooi en spartelt lekker rond. En nog wel zonder zwemvest.

Laten we toch ophouden met die grote onzin. Onnozele bangmakerij en hysterie. Dat terwijl 40% van onze bevolking in de zon ligt te bakken in Torremolinos, Zuid-Frankrijk, Bodrum of op Kreta. In Afrika of Arabië hebben ze ook geen hitteplan. Daar doen ze gewoon niets als het te warm is.

Ik ga straks lekker in de warme avondzon mijn vuurkorf aandoen en barbecuen. Samen met mijn vrouw genieten van een koude salade en ijskoud pilsje, of zes.
Oeps. Mag dat wel van het RIVM? Of word ik dan verraden door de buren?