Wisseltruc?

Marieke Vos 24 jun 2019 / 19:10 uur

Mijn donkerblonde haar, blauwe ogen en zachte g verwijzen niet direct naar exotisch bloed. Toch overweeg ik weleens Derek Bolt van Spoorloos in te schakelen. Met zijn vermogen biologische ouders vanuit de verste uithoeken te herenigen met smachtende adoptiekinderen vindt hij vast ook mijn echte familie.

Het gezin waarin ik ben opgegroeid, mijn vlees en bloed? Met een gezinsfilosofie die eruit bestaat niet naar elkaar om te kijken en allereerst het eigen vege lijf te redden kan dat niet waar zijn. Hoop ik soms dat het niet waar is.

Ik denk dat er ergens iemand rondloopt van begin veertig die immaterieel en materieel pakt wat ze pakken kan. Zonder om te kijken naar wat ze aanricht.

Eind jaren zeventig moet het misgegaan zijn op de kraamafdeling van een regionaal ziekenhuis. Daar lagen zij en ik naast elkaar. In een moment van onachtzaamheid zijn we verwisseld.

Derek Bolt dus. Die weet wel raad met bodemloze types als ik. Wel moet ik dan eerst mijn Spoorloosweerzin overwinnen. Feitelijk volslagen vreemden die elkaar snikkend in de armen vliegen. Ik zie het mezelf niet doen.

Nee, ik heb Derek niet nodig. Ik heb mezelf. Met mijn eigen normen en waarden creëer ik zelf wel een stevige bodem.

Reageer op artikel:
Wisseltruc?
Sluiten