Wat als je geen kantoor heb….

Jennifer Halfmouw 24 jun 2019

Het warme weer treft ons allemaal, de een zoekt de verkoeling in het drinken van water de gehele dag door. Al moet je dit dan op te koop toe nemen dat de wc dan je grote vriend wordt. En voor die wc tijd, is eigenlijk niet echt tijd. Het betekend soms een wc zoeken, en dan nog te bedenken dat niet alle wc’s zijn even schoon..
Dan zoekt de ander de oplossing in verkoelende kleding, oeps werkkleding je heb geen keus en moet dat warme pak toch weer aan. Over verkoelende stof heeft je werkgever niet nagedacht.. Even overweeg ik om de schaar erin te zetten, maar denk dat mij dat niet in dank wordt afgenomen. Toch die schaar maar weer in mijn zak steken.
Die verkoelende bak met water, wordt neergezet om de voetjes in te doen. Aan het eind van de dag staat de er een bak met kokend water, waar geen voet is in geweest. En met veel pech is de bak omvergelopen.. Dat wordt dweilen en het is al zo warm.
Ook die airco is ver te zoeken… Dat kimaatbeheer, is meer tropische regenwoud weer.

Dan toch die ventilator kiezen als verkoeling, je hangt hem aan de computer en dan loop je weg. De rest van de dag zie je de ventilator niet meer.
De uren gaan voorbij en de patiënten hebben het ook warm, de uren gaan voorbij en die klanten willen hun veranda, huis etc..af… De uren gaan voorbij en nog steeds geen kantoor gezien met ventilator in het usb poort, verkoelende voeten badjes… Nee niks van dat. De uren gaan voorbij en tijd om naar huis te gaan, je pakt de bus om vervolgens de trein te pakken in Utrecht centraal…
En dan leer je pas wat echt warm is, om vervolgens als warme sardientjes in de trein te staan. Het enige wat je dan nog kan doen, houd het hoofd koel maak je niet te druk, beweeg vooral niet, produceer ook zelf geen extra warmte.
Bij thuiskomst neem ik een duik met mijn kleren aan in het zwembad van mijn kinderen. Om vervolgens de rest van de avond minder productief te zijn, als normaal. Dan kunnen we morgen weer zo warme werkdag aan.
Zo komen we allemaal die warme werk dagen wel door.

Veel warme groet IC kinderenverpleegkundig I. O