Pak je podium

Rachida Issaoui 25 jun 2019

Soms moet je hard zijn tegen jezelf, als een moeder die haar kind toespreekt omdat ze het beste wenst voor haar nakomeling.

Iedereen wil het beste voor zichzelf, maar soms moet je jezelf overwinnen om dat beste te bereiken. Jezelf toespreken, wat is het dat je belemmert of stoort. Wat irriteert je zodanig dat het je dwars zit? En hoe zorg je dat je deze ergernissen wegneemt? Vaak heb je de sleutel in je eigen hand, want niemand kan dat beter bepalen en uitstippelen dan jijzelf.

Terwijl we vaak wijzen naar de ander vergeten we dat we zelf op het podium staan. Hey jij speelt de hoofdrol, dus shine bright like a diamond. Makkelijker gezegd dan gedaan toch? Maar het is wel de waarheid.

Om jou leven te leiden en niet lijden, moet je eerst kritisch naar jezelf kijken. Wie of wat maakt je gelukkig. Staar je niet blind om dat topinkomen of vrijstaand huis dat je wil hebben. Maar begin anderen te dienen en helpen, want daar ligt het grote geluk. Maak stappen naar je doelen en onderweg tijdens jou reis zul je geluk kennen.

Geluk zit in kleine dingen, momenten. Iemand zong ooit: ‘een eigen huis, een plek onder de zon…’ eigen huis is goud waard inderdaad. Koester wat je hebt en wees dankbaar met de gunsten die je verleend zijn. Gezond zijn is een kroon op het hoofd.

Pak je podium, verspil geen dag en begin elke dag met een lach 😉