Labeltjes in lingerie

Michiel Geurtse 26 jun 2019

Onlangs las ik een stuk in de krant over een student die ‘onzichtbare’ lingerie had bedacht. Man als ik ben, dacht ik uiteraard aan een doorzichtige slip. Maar dat schijnt weer anders te heten volgens de Dikke van Hunkemöller.

Lingerie in verschillende huidskleuren die niet zichtbaar is door je broek of rok. Dus een soort van 50 shades of strings zeg maar. Wel handig want hoe vaak zie je wel niet dat de onderbroeklijnen dwars door de bokse schijnen. Of kan je door een linnen broek van een kilometer afstand al zien dat je collega een bloemetjesonderbroek draagt, of dat de billen van je buurvrouw duidelijk vrij van stof zijn. Nee, heren, niet (door)schijnheilig doen! Eerlijk zeggen hoe vaak je dit gezien hebt en elke kerel die hier een getal lager dan tien opnoemt, liegt dat hij barst! Of zijn vrouw zit naast hem tijdens het lezen van deze column.

Mannen lijken totaal geen last hebben van ijdelheid betreffende ondergoed. De bouwvakkerdecolleté, stukken omhoog stekend onderbroek en tarzanslips zo oud dat de gaten erin vallen, lijken bij hen eerder mode te zijn dan een gênants iets. Bij vrouwen is het echter wel een dingetje, lijkt het.

Over dingetjes gesproken. Het labeltje schijnt ook een crime te zijn. Daar ben ik het wel met ze eens. Het is ook een raar gezicht wanneer een vrouw in een mooi stukje lingerie loopt en dat er aan de achterkant iets uitsteekt dat mogelijk nog groter is dan het hele touwtje dat door de billen loopt. Wasvoorschriften staan er op. Is dat dan zo ingewikkeld dat er een joekel van een label aan moet?

Ik denk dan, knip hem er af. Het labeltje bedoel ik, voordat hier Babylonische misverstanden van komen. Of is dit te praktisch gedacht? Is het nodig voor de garantie? Ik heb geen idee, want als man dragen we een boxershort ver voorbij de houdbaarheidsdatum.

Nu komt dus de onzichtbare lingerie. Een bh en onderbroek, naadloos en in jouw huidskleur. Je ziet niks! Je zou dus ook gewoon geen slip aan doen. Kostenbesparing en zo, maar afijn. Hopelijk zonder label. Is ook zo lullig. Dan zien ze je string niet, maar steekt die witte vlag boven je skinny uit.

Tegenwoordig drukken ze ook de wasvoorschriften in de onderbroek. In plaats van het etiketje, bungelt nu de strijkbout met je billen mee zeg maar. Waar drukken ze de info wanneer het een string is? Laat maar, ik wil het niet weten.

Onzichtbare ondergoed. Je kunt er een column over schrijven. Misschien iets typisch mannelijks, maar komaan. Niet meteen een labeltje aanhangen.