Hey manfiguren in de kroeg

Eline ten Pas 23 jun 2019

Waarschuwing: hier wordt gegeneraliseerd.

Sorry voor de man die wel zijn handen thuis houden kan. Ik spreek over mannen in het algemeen, want de dader van bilknijpincidenten verdwijnt vaak in de menigte. Is het onbeheerste drang tot aanraking? Een overweldiging aan testosteron? Of is het stoer doen voor hun testosterongenoten? Ik weet het niet.

Onlangs in de kroeg voelde ik een hand op mijn billen die kort maar krachtig samenkneep. Ik merkte bij mezelf op dat ik het niet eens zo gek vond en niet gelijk reageerde. Is er een punt bereikt van gewenning en acceptatie? Dat kan en mag niet zo zijn, dacht ik, semi-stoer, bij mijzelf. Ik verzamelde mijn moed, raapte mijn (figuurlijke) ballen bij elkaar en draaide mij om. Voorzien van een bozige blik in mijn ogen. Daar staat een groepje van zes jongens onschuldig te wezen. Opeens werd mijn bozige blik een wat machteloze hopeloze blik. Twaalf ogen tegen twee, dit is niet eerlijk natuurlijk. Van die twaalf ogen, waren er twee van de dader en de andere tien ogen wisten wie de dader was. Obviously geen fair game.

Nonchalant draaide ik mij weer om naar mijn vriendinnen. Nonchalance uitstralen was in ieder geval de intentie, in de praktijk zag dat er waarschijnlijk uit als een chihuahua met haar staart tussen de poten. Over honden gesproken.

Honden worden ook vaak ongevraagd betast. Meestal noemen we het aaien. Een onbeheerste drang tot aanraking door de hondenliefhebber. Evenals de drang tot aanraking door de man die vrouwenliefhebber is. Als mens heb je een bepaalde ongeschreven gedragsregel voordat je een hond aait. Die luidt als volgt: u laat de hond even aan uw hand snuffelen en wacht af of de hond non-verbale toestemming geeft tot aanraking. Waarbij sommige honden ondertussen zelf al toenadering hebben gezocht, sommige honden wat langer nodig hebben voor kennismaking en waarbij sommige honden dreigen te grommen of te bijten.

Nu hebben wij vrouwen gelukkig meestal verbale communicatievaardigheden om onze toestemming al dan niet te verlenen. Hierdoor hoeft er geen onduidelijkheid te ontstaan, míts je om toestemming vraagt. Ook dit mag verbaal. Hoewel aan je hand laten ruiken wel origineel zou zijn en mogelijk zeer effectief blijkt om een vrouw te versieren. Succes niet gegarandeerd.

Hey manfiguren in de kroeg
Voor wie zich niet gedroeg
Degene die kneep in mijn bil
Vraag de volgende keer gewoon even lief
Of ik dat wel wil.