Coolcat is niet Cool!

Nikki van den Berg 24 jun 2019

Coolcat is niet Cool!
Van kleins af aan is mijn dochter van 9 jaar al een echte fashionista. Ze volgt de mode op de voet en heeft een neus voor alles wat hip en cool is. Haar favo shop is dan ook al jaren De Coolcat. Coolcat staat voor felle kleuren, stoere prints, destroyed details, dat alles afgemaakt met een vleugje blingbling. Kortom in mijn ogen een tikkeltje ordinair, maar in mijn kleindochters ogen het Walhalla. Zal ook wel ietwat met de generatiekloof te maken hebben
Anyway een groter cadeau dan shoppen bij De Coolcat is er niet volgens dochter. Vlak voordat ze jarig is, staat er dan ook heel groot op haar verlanglijstje: COOLCAT CADEAUBONNEN! De grote dag breekt aan en de hele dag straalt ze. Ze heeft namelijk aan heel veel mensen een cadeaubon gevraagd en het bezoek heeft er gul gehoor aan gegeven.
Hoe sneu is het dan ook als slechts enkele weken later het bericht komt dat Coolcat failliet is verklaard. Uiteraard in de eerste plaats voor iedereen die er werkt of een andere verbintenis heeft met Coolcat, anders dan dat je er graag komt shoppen. Maar ook voor degenen die waardenbonnen hebben. Zo blijkt als ik met mijn dochter bij de kassa van Coolcat sta. Want ondanks dat de winkels gewoon open zijn, de cadeaubonnen nemen ze niet meer in ontvangst.
Gewoonweg oneerlijk, vind ik dat. Zo niet Cool van Coolcat, aldus mijn dochter. En daar ben ik het volledig mee eens!