Betutteling

Mike Bodde 24 jun 2019

Drink veel water en vergeet je oma, kind of hond niet!

Wat mij opvalt is dat bij elk klein ding er een organisatie is die ons vertelt wat we moeten doen. Is het omdat wij te dom zijn om zelf te beseffen dat we water moet drinken en niet de hele dag in de zon moeten gaan staan dansen? Of vinden wij het gewoon fijn om betutteld te worden?

“Let op het wordt warm, drink veel water.”

“Er wordt heftige regen verwacht, code rood! Blijf binnen en doe niks."\

Maar er zijn dan natuurlijk ook mensen die niet zelf kunnen nadenken. Tenminste, er zijn ook idioten die hun hond of kind in de auto laten zitten, dus misschien is het wel nodig dat betuttelen omdat er nog steeds mensen zijn die niet zelf kunnen nadenken. Tenminste, als je je hond of kind in een auto laat zitten, dan kun je waarschijnlijk ook niet begrijpen dat je nat wordt als het regent en dat het glad is als het vriest.

Dus lieve mensen ook voor deze zomer: Let op, smeer je goed in. Drink veel water (bier of wijn is geen water), vergeet de ouderen niet. Zet ze dan ook niet de hele dag in het zonnetje. En auto’s worden warm, dus laat er geen dieren of kinderen in de auto achter. En bij hevige onweersbuien lekker binnen op de bank gaan zitten met een schaaltje nootjes en Netflix aan.

Fijne, veilige en warme zomer toegewenst, lieve mensen.