Wat er kan gebeuren als je niet met OV reist

Brigitte Mulders 23 mei 2019

Ik pakte vandaag voor de verandering de auto, zodat ik “lekker snel” bij mijn cliënt kon zijn.

Ik viel direct met mijn neus in de boter, want ik moest voor het eerst tanken met de dienstauto (Greenwheels). Dat had de collega voor mij kennelijk bepaald, want tegen de regels in, heeft zij (of hij) de auto zo goed als leeg voor mij teruggezet (nog vriendelijk bedankt daarvoor).

Ik begin mijn rit dan ook redelijk hysterisch, want ik heb geen idee hoe en wat de regels zijn wat tanken betreft. Voordat de auto voor de deur van mijn cliënt tot stilstand komt (ik had geen tijd om te tanken en stelde het ook angstvallig uit), begint de auto al genadeloos te piepen. Dan besluit ik op YouTube het filmpje te bestuderen "hoe te tanken met een Greenwheels" (ja hoor, dat durf ik gewoon toe te geven).

Tot mijn grote blijdschap ziet het er verrekt makkelijk uit! Na het huisbezoek tuf ik dan ook semi-opgewekt naar de benzinepomp. Ik zet de auto uiteraard verkeerd neer (tankdop-technisch gezien, 50 procent kans). En probeer de tankdop te openen, wat volgens het filmpje met de sleutel "als vanzelf" gaat. Uiteraard is dat een promotiefilmpje…ik kijk paniekerig om mij heen…ga ik ècht iemand vragen de tankdop los te draaien? Het zou voor diegene wel een leuk verhaal voor thuis zijn, dat wel.

Ik besluit het filmpje los te laten en gewoon alleen de dop te draaien, dat blijkt een briljant idee. Alsof ik een kluis gekraakt heb, tank ik trots het autootje vol. Ik ben er bijna! Ja…maar niet helemaal. Bij de balie aangekomen wordt er om een pincode gevraagd (die ik al vijf minuten neurotisch heb ingestudeerd) en ik heb betaald! Het is voorbij! "Is dat echt alles?", vraag ik vrolijk aan de pompmedewerkster en ze kijkt mij lachend aan (met iets wat medelijden in haar ogen). Dan verandert haar blik en zegt ze:"Ojeeh er is iets mis" . Dit wil ik niet horen.

"Je hebt voor meneer betaald!" Ik kijk schaapachtig achterom. De man kijkt mij vragend aan. Er volgt een warrig verhaal, over pompen die verwisseld zijn. Dit wil ik niet horen. Ik krijg 16 euro in mijn handen gedrukt, wat ik te veel heb betaald. "Maar", stamel ik, "hoe krijg ik dat geld dan op deze kaart." En ik laat knullig de tankpas boven mijn hoofd wapperen. De medewerkster en de man kijken net zo wezenloos terug…en zo verlaat ik het tankstation.

Ik start de auto, die "zegt" dat ik nog 10 minuten reservering heb. De terugreis duurt nog zeker een kwartier…

Morgen neem ik gewoon weer het OV!