TInder

Leonie Jacobs 6 mei 2019

Ik tinder enkel op 2 plekken. Op het toilet en in de trein.
Enigszins nutteloze momenten waarin een opvulling van deze activiteiten welkom is.

Als vrijgezel is het namelijk een leuk fenomeen. Als 30er kom ik toch minder in de kroeg, en tinder is eigenlijk gewoon 1 grote kroeg. Een kroeg waar je op elk gewenst moment naartoe kan. En dus ook in de trein. Soms ben ik een erg leuk gesprek gestart met een man op Tinder als ik aan het wachten ben op het perron. Mijn warme chocomelk van de AH to Go in mijn ene hand, en er vervolgens achter komen dat typen en een beker vasthouden eigenlijk helemaal niet goed samengaan. Ik typ vluchtig “wacht even hoor – ik moet even in de trein stappen”, en moet vervolgens 5 hele minuten saai voor me uitstaren totdat die trein aan komt rijden.

Eenmaal in de trein heb ik zin om het gesprek voort te zetten, en duik ik snel in een tweezitje aan het raam, doe mijn laptop open en zet ik tinder aan. Ja, op mijn laptop, want anno 2019 heb ik geen zin meer om met mijn vingers op dat kleine schermpje van mijn smartphone te typen en open ik alles online. Whatsapp online, Tinder online en je email er ook meteen bij open zetten. Ik zet het gesprek weer voort en geniet van de aandacht die Tinder me geeft, aangezien ik tegelijkertijd ook maar een tweede gesprek ben aangegaan met een andere man op dit netwerk.

Ruim 10 minuten later zijn we bij de het volgende station aangekomen en komt er een jongen van midden 20 naast me zitten. Ik zie hoe hij zich rustig op zijn stoel laat zakken en zie hem naar mijn scherm kijken. Wat een automatisme. Ik doe dat namelijk ook bij anderen. Net zoals dat ik bij alle mensen naar binnen kijk als ik over de stoep loop.
Ik voel me direct niet meer op mijn gemak. Hij ziet ten eerste meteen dat het Tinder is en ten tweede dat ik de twee mannen af en toe afwissel. Ik hoor hier uiteraard niets van aan te trekken en ook al verbeeld ik me het oordeel van de jongen naast me in, ik voel me niet meer op mijn gemak. Ik sluit tinder af en ga maar saai naar buiten staren. Ik tinder straks wel weer op het toilet verder.