Het leven van tegenwoordig!

Sara 12 mei 2019

Het hele leven draait tegenwoordig om smartphones. We zitten dagelijks vrijwel elke uur van de dag op onze mobiele telefoons. We appen, telefoneren en nog veel meer. We hebben niet eens meer een agenda. Niks schriftelijk, nee alles gaat digitaal!

Op school is er ook amper meer contact met onze klasgenoten. We praten amper; we kijken alleen wie er meer likes heeft op Instagram en hoeveel volgers je hebt. Dát is ons enige gespreksonderwerp.

In het openbaar vervoer is het een regelrecht drama. Iedereen lijkt op zombies. Jong en oud zitten op hun laptop en mobieltje. Je hoort geen gesprekken en er is geen interactie met elkaar.

In 2007 had ik niet eens internet op mijn mobiel. Ik weet nog dat ik toen ook echt mijn huiswerk maakte, zowel thuis als op school. Wanneer ik me verveelde, maakte ik soms tekeningen.

Waar zijn de leuke, gezellige avonden gebleven thuis? Met je familie ouderwets Ganzenbord spelen. Of Monopoly met je vriendin. Die dagen zijn verloren gegaan. Want er zijn nu Xbox, Nintendo en PlayStations gekomen.

Ik vind dat wij samen in actie moeten komen. Leg de mobiels neer en kijk elkaar eens aan in de bus. Maak gezellig een praatje met degene die naast je zit. Maak contact met je klasgenoten op school. Wie weet word je nog beste vrienden.