File en haartrekmodus

Sam Lief 24 mei 2019

Tijdens de file kun je een aantal dingen doen. Eén van deze dingen is optreden. Zo heb ik vele concerten gegeven voor de auto’s naast me. Ik heb het meestal nog niet eens door tot het te laat is. Ach ja, heb ik iemands dag nog goed gemaakt (denk ik dan).

Maar soms heb je van die dagen dat je na je werk helemaal gesloopt ben. Je wil gewoon naar huis, douchen en eten. Soms heb je nog een groot glas rode wijn nodig om de dag af te sluiten.
Afgelopen week was ik totaal gesloopt en stond, je raadt het al, in de file.
Ik had toen twee opties:
1. Meeblèren met de muziek
2. Mijn haar uit mijn hoofd trekken, omdat het gewoon één van die dagen is.

Ik koos natuurlijk heel verstandig voor optie twee.
Met mijn hoofd rustend op het stuur, haren trekkend, ik wil dat deze dag ten einde is – modus.
Toen ik na enkele minuten maar weer eens opkeek naar de bewoonde wereld stond alles nog steeds stil. FIJN.

Mijn oog viel op de auto naast mij. Verdomme, die had natuurlijk heel mijn “hoofd op stuur/haren trekkend/ ik wil niet meer leven” – tantrum bewonderd. Met schaamrood op mijn wangen staarde ik maar weer vooruit, want ja ik had toch niets beters te doen dan wachten.

Soms voel je dat iemand naar je blijft kijken, dat was in dit geval ook zo. Hij had natuurlijk de show van zijn leven gezien en was natuurlijk benieuwd naar het vervolg van deze dramaserie.

Dus, de held die ik ben, heb al mijn moed verzameld om zijn kant op te kijken en WOW, wat een knappe vent. En ik richtte snel mijn ogen weer op de auto voor me. Ik nam een blik in mijn achteruitkijkspiegel. Wat blijkt? Als je je haar uit je hoofd aan het trekken bent, – ik wil dat deze dag voorbij is – modus hebt, dan zie je er blijkbaar niet meer op je best uit. Althans ik niet.

Deze dag kan niet meer stuk, shoot me now. "Ooooh mijn file rij gaat rijden. FIJN!" Ik verzamel al mijn moed bij elkaar, zwaai heel charmant (tenminste dat denk ik) en rij door. Zo, de adrenaline gierde door mijn lijf, want ja, ik ben een held op sokken. Flirten in de file. Ik heb het maar mooi gedaan op deze rampzalige dag. Ik weet zeker dat ik deze man zijn dag heb opgevrolijkt met mijn ‘ik wil dat deze dag voorbij is’- modus.

Vijf minuten later sta ik weer stil. En ik kijk, shit, dezelfde mooie man staat weer naast me. Met schaamrood op mijn wangen en mascara op mijn kin toch maar even een praatje gemaakt.

Fijne afsluiting van mijn dramadag..