Vriendelijke buschauffeur…….

Connie van der Burg 23 apr 2019

Ik zit in de bus naar Utrecht en al bij het instappen merk ik dat ik een hele vriendelijke chauffeur heb. Hij groet en maakt een praatje. Ik wil gaan zitten maar hij kletst nog even door. Toch besluit ik om door te lopen en een plekje te zoeken.

De chauffeur rijd rustig en beheerst en ondanks dat ik halverwege een zitplaats heb gevonden hoor ik hem neuriën. We rijden keurig op tijd en komen aan op de Graadt van Roggenweg en hij stopt bij de laatste halte voor het station. Deur open en er staat buiten iemand tegen de chauffeur te praten. Ik kan het niet horen maar hoor wel de chauffeur zeggen, natuurlijk, geen probleem.

Druppelsgewijs stappen er mensen de bus in en dan even niets maar de chauffeur blijft al neuriënd wachten. Ik vraag me af waarop. Tijd tikt weg, 1 minuut, 2 minuten, 3…..waarom staat hij nou stil.

Man voorin raakt geïrriteerd en vraagt of de chauffeur wil gaan rijden. Zo, zegt de chauffeur, er komen nog wat mensen aan. Doe even normaal, hoor ik de man boos zeggen. Ik moet mijn trein halen en misschien nog wel meer mensen. Ik word nerveus want ook een vrouw begint boos te worden. Zij zegt, hoor eens, er rijden hier ik weet niet hoeveel bussen, waarom sta je nou te wachten? En dan stappen er nog een stuk of 6 mensen in en een vrouw kust de chauffeur. Deur gaat dicht en de chauffeur gaat rijden.

Oeps…….ik zie de man, de vrouw en nog meer mensen verbaasd en verontwaardigd kijken. De man is inmiddels woedend en belooft een klacht in te dienen voor dit onacceptabele achterlijke gedrag, zoals hij het noemde.

Uiteindelijk komen we bijna 10 minuten later aan op het station, ook omdat we nog moesten wachten voor 2 stoplichten. Inmiddels ben ik ook niet meer echt gecharmeerd van de chauffeur, want ik moet rennen om mijn trein te halen, heel hard rennen, maar ik zit erin en kan er nu om lachen. Ik denk aan mijn vriend die ook buschauffeur is en ik weet dat hij het leuk vind als ik bij hem in de bus stap maar of hij zijn passagiers expres bijna 10 minuten later op hun bestemming af zou zetten om op mij te wachten……?
Ik ga lekker weekend vieren, hoop dat de boze man zijn trein gehaald heeft…….🙈