Lekker reizen in de eerste klas!

Patricia Kas 14 apr 2019 / 22:52 uur

Het is druk in de trein maar jij zit lekker met jouw vriendin in de eerste klas. Jullie zijn op vakantie geweest en de koffers staan voor de stoelen naast jullie met de jassen en overige bagage erop. Nog even rustig nagenieten in jullie eigen bubbel, mede mogelijk gemaakt door wijlen Steve Jobs (iPhone en Airpods).

Wreed wordt jullie droom verstoord door een vrouw die jouw vriendin aantikt, die vervolgens haar spullen weghaalt, waarna deze vrouw op de stoel naast haar gaat zitten. Deze vrouw wijst ook naar de spullen op de stoel naast je en zegt iets tegen jou. Geïrriteerd verwijder je een Airpod en hoort haar tegen een mevrouw zeggen, die jij niet ziet omdat ze al is doorgelopen, dat ze naast je kan gaan zitten.

Het moet toch niet gekker worden en je vraagt waarom die mevrouw dat zelf niet kan zeggen. Omdat ze blijkbaar niet zo assertief is als ik, krijg je als antwoord. Een keurige dame neemt plaats naast je. Gelukkig durft ze niets te zeggen over jouw koffer die nog hinderlijk in de weg staat. De vrouw naast je vriendin kijkt je indringend aan. Dat pik je natuurlijk niet en je vraagt op hoge toon of ze niet zo naar je wil kijken.

Ze negeert je verder maar moet wel grinniken als je jouw koffertje op schoot neemt om er iets in te stoppen en je broek daarna vies is geworden. Je rommelt wat met je telefoon en misschien staat er nu wel een ‘leuk’ filmpje van deze vervelende vrouw op internet. Helaas heeft zij geen interesse in sociale media, maar dat weet jij natuurlijk niet.

Bij het overstappen in Zwolle zoekt ze nadrukkelijk oogcontact met je en wenst ze jou ook nog een prettige reis. Je lacht een beetje schaapachtig. Wees maar blij dat er een onbekende dame naast je zat en niet haar 88-jarige moedertje of haar helaas overleden bijna 90 geworden vader. Waarschijnlijk was je dan samen met je koffertje in het bagagenet beland.

Nog een tip voor je verdere leven: Koffers, tassen en jassen hebben geen recht op een eigen zitplek. Iemand die je opa of oma had kunnen zijn, mensen met een lichamelijk beperking of zwangere vrouwen, hebben sowieso meer recht op een zitplaats dan jij, ook al heb je keurig betaald voor je kaartje. Fijne reis nog!

Reageer op artikel:
Lekker reizen in de eerste klas!
Sluiten