Kind van vandaag

Erwin Troost 16 apr 2019

Lieve jeugd, je mag twijfelen. Onzekerheden bieden meer mogelijkheden dan dat je één zekerheid hebt. Je mag nee zeggen in deze wereld. Je hoeft niet te staren op een elektronisch apparaat, omdat anderen dit doen. Je mag sociaal zijn, richting aangeven in het verkeer. Jij mag dat bepalen voor de veiligheid van jezelf en een ander. Scholen dragen niet altijd bij aan de psychologische, filosofische, economische en het seksuele leven, zoals dat geleefd dient te worden. Al zijn er mooie richtlijnen om van te leren.

Wat maakt jouw kleren jou? Een uniform maakt je tot wat je bent. Een pak, stewardessenoutfit, militair, punker, kassière, sporter, prinses, Moslima, maar daaronder zijn we allemaal gelijk. De één heeft borsten, de ander een piemel, maar onder jouw outfit is er geen bewijs van geloofsovertuiging of cultuur. Jij bent dat prachtige lichaam. Helemaal los van jouw geaardheid ben jij mens. Een geweldig, fantastisch mens.

Er zullen levenslessen op jouw pad komen, zoals wie voorop de feiten loopt hoeft er nooit achteraan te rennen of als je een probleem hebt met een ander dan heb jij een probleem en niet de ander. Wees daarom zelf de oplossing in deze wereld. Mensen zijn zoals de bomen en de bloemen. Ook zij groeien. Zij hebben zon, zuurstof en water nodig en als ze niet buigen dan breken ze.

Lieve mensen, jullie banen worden sluimerend overgenomen door elektronica en robots. Secretaresses, serveersters, huisdieren en auto’s het eerst. En het is écht zo. Vroeger had men religies nodig om ergens in te geloven en nu berijden we digitale wegen? Weet dat Social Media ook heel onaangenaam kan zijn en televisieprogramma’s geregisseerd zijn. Ja, ook jouw realitysoap. Een buienradar heet overigens gewoon een raam en daarbuiten lopen mensen die misschien openstaan voor een heerlijk gesprek en echte lachjes.

Denk nooit dat je niet wordt gehoord, juist jij kan een licht zijn voor een ander. Dus schaam je niet, lieve jeugd, denk anders en zorg voor de verandering die jij zou willen zien. Breng de chaos tot harmonie. Geef het leven een doel. Iets kan soms zo mooi zijn dat je er even aan moet wennen. Wees een kind van vandaag en laat de liefde glimlachen! Verhef jezelf voor de toekomst, toon jouw echte ware warme menselijke emoji en heb een hart. En als het donker is en je het moeilijk hebt dan kan en mag je iemand vragen. Desnoods stuur ik je een handgeschreven kaart, want de ziel in mij, groet de ziel in jou. Jij bent het kind van vandaag.