Het mooiste meisje van de bus

Wouter de Wijs 17 apr 2019

De dagelijkse commune naar werk: velen mensen kijken hier tegenop. Ik ben hier zeker geen uitzondering op. Tot die ene dag. Ik zag een meisje met een fel rode jas wachten op dezelfde bus als ik. Flirten is leuk, zeker in de ochtend; dus ik probeerde oogcontact te maken met haar. Fileflirten is een bekend fenomeen, maar ik vind dat we dit ook meer in de bus en trein moeten doen. Het maakt die anders zo saaie ochtend een stuk leuker! Bovendien fleurt het iedereen op.

Een volgende dag merkte ik dat het meisje met de rode jas er weer stond. Op de een of andere manier was ik door haar geïntrigeerd en kon ik het niet laten telkens een blik te werpen. Mooie lange blonde haren, donkere ogen welke zich verschuilde achter een donker brilmontuur. Ik merkte dat ik steeds vaker oogcontact probeerde te zoeken, maar gehaast wegkeek op het moment dat ze daadwerkelijk terugkeek. Althans, ik weet niet of ze mijn richting op keek, want ik zorgde ervoor dat ik op tijd de andere kant op keek.

Gedurende de maanden werd ik meerdere malen verrast door het meisje met de rode jas. Als een soort warme deken viel het telkens over mij heen op de momenten dat onze paden elkaar kruisten. Inmiddels was het voorjaar aangebroken en realiseerde ik me dat ik haar al een tijd niet gezien had. Ik begon mij af te vragen hoe het met haar ging. Grappig eigenlijk, want ik heb haar verder nooit gesproken. Had ze nog steeds dezelfde baan, werkte ze nog in Utrecht of ging ze met de fiets? Ik merkte dat ik me betrokken voelde te weten of alles goed met haar ging. Ik verlangde naar die donkere ogen, het plezier van idee dat ik met haar aan het flirten was. Ik miste haar.

Vanochtend kwam ik weer bij mijn gebruikelijk halte aanlopen waarna ik stond te wachten totdat lijn 12 zou arriveren. Wat hierna gebeurde kwam een beetje op mij over zoals een scene in een film. Een moment van euforie en spontane verbazing. Hét moment waar je als kijker op aan het wachten bent;

Ik moest lachen naar mijzelf; had moeite mijn glimlach onder controle te houden. Het meisje met de rode jas! Ik realiseerde waarom ze verdwenen was; een nieuw seizoen betekend ook een nieuwe jas. Het flirten kan weer los.