Gestoorde Slaap

Alieke Hilhorst 23 apr 2019

Ik kon lekker uitslapen vanochtend. Ik had er al een tijdje naar uitgekeken, na al dat werken en studeren. Ik lag lekker opgekruld in mijn bedje. Aan het genieten van mijn slaap. Totdat er iets begon te bewegen. Het maakte een zoemend geluid en het leek alsof het op de grond tolde. Ik negeerde het want slaap is belangrijker. Toen steeg hij op. Een diepe brom vulde de kamer. Bzzzzzzz. Tok. Bzzzzz. Tok. Een bromvlieg. Die niet al te best meer kon vliegen. Hij stuiterde iedere keer tegen de wanden van mijn dakraam.

Ik trok de deken wat verder over mijn oren. Negeren. Negeren. BZZZZZZZZZZZZ. Tok. Deken nog verder omhoog. En toen was het stil. Zou hij het loodje hebben gelegd? Ik hoopte het zo. Sorry alle dierenliefhebbers, maar ja, ik verwenste die vlieg dood. Het was nog niet eerst zeven uur s’ochtends en dit was mijn uitslaap dag.

Natuurlijk kon ik ook mijn bed uit gaan en hem het raam uit jagen of doodmeppen. Maar dan moest ik mijn bed uit. Daarna weer slapen zou sowieso niet lukken en ik gunde die vlieg die voldoening niet. Dus ging ik verder met negeren. Bzzzz. Tok. Bzzzzzzz. Tok. Spinnende geluiden. En toen, stilte.

Ik kroop weer wat onder de wol vandaan en viel weer rustig in slaap. Mijn geduld had zijn vruchten afgeworpen.

Een uur later. BZZZZZZZZZZZZZZZ.