Een verwarde vrouw in a crazy world

Sandra Prevo 23 apr 2019

Bijna wekelijks gaat het in het nieuws wel over een of andere verwarde man. Verward en schreeuwend uit het raam of op het dak, zwaaiend met een mes of geweer in een winkelcentrum. Dat zal ik nooit doen. Ik ben wel verward. Daarnaast ook een vrouw. Een verwarde vrouw die in deze maatschappij soms niet meer weet hoe het dan nu moet. Er zijn zoveel regels, normen en waarden die met de dag veranderen. Ik houd het niet bij, ren soms achter de feiten aan, zo voelt het.
Herkenbaar?

Wat mag je wel en niet meer zeggen anno 2019? Negerzoen mag niet maar jodenkoek weer wel? Mag melk de witte motor nog wel? Oh nee, melk is toch alleen voor jonge dieren. Volwassenen hebben de calcium eigenlijk niet meer nodig? Vroeger noemde je bijna niemand bij de naam. Je riep simpelweg dikke, rooie, bolle, of lange. Ik droeg zelf een bril en werd ook wel gekscherend schele genoemd. Was normaal en het kwetste niet. Nu mag je niet eens meer zeggen dat iemand man of vrouw is. Laat staan bruin of wit. Over zwarte piet en de witte schimmel ga ik het niet eens hebben.
Crazy world.
De milieu issues snap ik ook niet meer. De windmolens doden insecten die al zo schaars zijn, de elektrische auto vliegt in brand..en dito gebeurd met de zonnepanelen. We moeten consuminderen maar er gaan al zoveel winkelketens failliet?! Wat moet ik dan wél doen om mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu?

Een gezonde bruine boterham is inmiddels uit de gratie. Nee, geen koolhydraten. Maar wel kinoa, humus, avacado en tarwegras. Een glaasje rode wijn per dag wàs gezond, koffie mag een beetje, maar niet te veel. Vlees eten is taboe..een vis is niet zo erg. Een allesbrander in huis is niet goed voor het milieu. Paasvuren en nieuwjaarsvuren zijn dan wel oké? Behalve in Scheveningen.
Best verwarrend is het zo al, maar…..we moeten niet vergeten op te letten dat we niet in de hashtag gekte meegesleurd worden.
Stel je voor je houdt je niet aan:
#metoo
#doeslief
#genderneutraal
#sustainable
#gogreen
#raaknietverward
#vewardevrouw

De aanleiding voor deze hartekreet was het recente nieuws uit Frankrijk.
We schenken 700 miljoen voor de wederopbouw van een historisch gebouw. Lees ‘gebouw’.
700 Miljoen.
Het is een gebouw….

Crazy world en een verwarde vrouw.