Jan Lammers 24 apr 2019

Sorry collega’s, misschien ben ik morgen wat later.
We hadden vanavond een degradatiefeestje te vieren.
We begonnen wat gespannen aan de avond. Niet gek op zich, want niet altijd doet zich die kans voor. Maar als die kans dan is, dan moet je er ook echt voor gaan.
NAC thuis tegen Feyenoord. De uitgelezen mogelijkheid om het publiek te trakteren en de kans op degradatie echt aan te grijpen. De eerste minuten begonnen nog wat onwennig met wat acties naar voren. Gelukkig resulteerde dit niet in echte kansen. Daarna ging het al snel de goede kant op met grote openingen in de verdediging en schoten van Feyenoord op goal. Na een pegel op de lat waren we in de 11e minuut dan ook enorm blij met die 0-1 door st. Juste. Eigenlijk had die bal er al veel eerder in gemoeten. Maar gek genoeg lukte dat niet. De eerste helft leken we daarna toch genoeg mogelijkheden te bieden aan Feyenoord, maar ze maakten het helaas niet af. Best frustrerend. Gelukkig was daar op slag van rust de helpende hand van Benjamin van Leer. Met een schitterende actie zorgde hij ervoor dat het schot van Vente gepromoveerd werd tot goal. Zo ga je tenminste met een lekker gevoel naar de thee en weet je dat we in de 2e helft niks meer te winnen hebben.
In de rust en het begin van de tweede helft stroomde, geheel volgens planning van het degradatiefeestje, dan ook een groot deel van het stadion vast leeg. Dank daarvoor aan die toegewijde supporters die zich hebben opgeofferd om het laatste deel van de wedstrijd te missen. Wat wel een enorme smet op de wedstrijd was waren die altijd trouwe en strijdlustig NAC supporters die op de tribune achterbleven en uitbundig NAC liederen begonnen te zingen om hun ploeg aan te moedigen. Alsof zij het niet wilden dat NAC die enorme kans op degradatie met beide handen aan zou grijpen. Gelukkig werkte Feyenoord, en dan vooral Jens Toornstra, uiteindelijk mee en werd het feest compleet gemaakt met een welverdiende 0-3 en 0-4. Deze uitslag was geheel terecht en eigenlijk viel dit nog wat tegen gelet op het geweldige spel van NAC. Maar al met al kan worden vastgesteld dat de spelers van NAC na een weifelend begin van de wedstrijd zich volledig hebben gegeven om een zo goed mogelijke bijdrage te leveren aan dit eindresultaat.
Ondanks dit geweldige resultaat van vanavond hebben we het op dit moment helaas niet helemaal zelf in de hand. Voor directe degradatie zijn we voorlopig afhankelijk van de uitslag en van ADO – Excelsior op donderdag 25-4.