Alcohol Dwingt Reageren Af

Peter Rensch 18 apr 2019

Ontkenning en nesciaans Nederlands zijn dingen die door alcohol worden gevoed. Die gedragingen, waar die glibberige slang die alcohol heet één van is, inspireren geweld en moedeloosheid. Menig criticaster heeft n.a.v. al dat gekronkel het levenslicht gezien.

Ze zeggen allemaal wiens schuld het is en waar dat aan ligt. En dat is niet het enige wat deze vrienden doen, ze maken de oplossing expliciet: Alcohol uit je leven verbannen.

Heb je een snee ergens? Drink water! Ja ja, ha ha. Ga ra ra! Onze kameraden houden de slang ferm vast bij diens schubbenkop! Alleen…het is niet hun biertje, het is niet hun slang. Het is die van je buurman.

Bam! En dat, jügend, dát moeten die zogenaamde vrienden maar even lékker, óp de braderie in hún eigen buurt gaan doen. Windmolentuig!

Nu is het best mogelijk dat je twee of drie dagen terug hebt gevreeën met die slang, en dat je je eigen je rijbewijs nog niet af hebt genomen. Maar ziet "u", alcohol berokkent het reactievermogen blijvend letsel. Googel het, ‘t is vast waar.

Dood door schuld kan om die reden, juridisch gezien worden gekoppeld aan het duootje Jägermeister en het (roze;) felbegeerde rijbewijs.

Ok, swa, je weigert die man te googelen, je pakt een krant. Ja? Je grijpt een nieuwsdrager en je klapt ze open. Je leest en je leest en je ziet een artikel over een bus, een touringkar die a.h.w. (als het ware;) uít de lucht is komen vallen, vól, beladen met passagiers. Mensen zonder vleugels. Geen vleugels aan de bus en geen vleugels ín de bus.

Bam! Jügend. Bijna iedereen dood. Hier zit een sommetje in sommeliers*. Wie reed!?

*Hint 1: Icarus
Hint 2: Vliegt niet
Hint 3: Emma.
Hint 4: Bam!