Onze toekomst

Jochem Smeding 21 mrt 2019

Massaal gestemd, vlak nadat ons land in rep en roer was. We lieten de wereld onze vrijheid weer zien. ‘Voor verandering’ werd er veel geroepen, al sinds de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar. Forum voor Democratie is in opmars, en vele wijzen op een ‘Pim Fortuin-effect’. Hierdoor ben ik een ander toekomstbeeld gaan krijgen. Een ander toekomstbeeld dan dat ik had gehoopt, om eerlijk te zijn. Een korter toekomstbeeld, een angstig toekomstbeeld.
Het was Thierry Baudet die de verschrikkelijke gebeurtenis in Utrecht gebruikt had, om zo een smakeloze bewering te doen over immigratie. Iets wat er op dat moment niks mee te maken had. Ik verwacht echter niet, gezien de zetten die FvD al gezet heeft, dat ze de dienst gaan uitmaken in de Eerste Kamer. Maar, over een aantal jaar, ben ik bang dat dat wel gebeurt in de Tweede Kamer. Maar, waarom zou ik bang zijn? De partij heeft toch een duidelijke vuist tegen dit beleid? Waarom zou ik het niet eens zijn met zo’n succesvolle partij?
Veel mensen weten niet dat ze hebben gestemd op een partij, geleid door een man, die beweert dat vrouwen dienen te worden “overmeesterd”. Een man die geen fatsoen toont op het moment dat de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht worden herdacht. Een man wiens macht groeit. Een man die niet inziet dat het Verenigd Koninkrijk een derdewereldland aan worden is door het verlaten van de EU. Een man die, ondanks zijn wetenschappelijk gerichte partij, ontkent dat een wereldwijd bewezen aspect onwaar is. Klimaatontkenning wordt nu ondersteund door een nipte meerderheid van de Nederlanders. Het zijn juist de Nederlanders die wat moeten doen. Het zijn de meesters van het water die alsnog ten val zullen gaan.
Ik geloof natuurlijk niet dat elke FvD-stemmer klimaatverandering ontkent, of dit allemaal ondersteund. Ik wil u, de lezer, enkel inlichten van het gevaar wat ons op de loer ligt. FvD doet het goed in de provincie, zonder enig duidelijk plan te hebben. Zijn ze uit op macht? Is keizer Thierry Baudet I in opmars? Niemand weet het. Het populisme, FvD en PVV, wint van Nederlands voormalige grootste partij, de VVD. Nederland, red jezelf!