Goed of fout… Wat ben jij?

Sylvia Peters 19 mrt 2019

Slechts enkele dagen na de verschrikkelijke aanslag in Nieuw-Zeeland worden we wederom opgeschrikt door een idioot die denkt dat hij zomaar het leven van onschuldige mensen af kan nemen. Binnen een paar minuten tijd wordt er door zo’n idioot een verschrikkelijk leed aangericht waardoor vele mensen maar vooral de nabestaanden voor het leven getekend zijn. Wie of wat kan dat rechtvaardigen? NIETS!

Deze idioten hebben ook een enorme impact hebben op de samenleving. Ze veroorzaken niet alleen leed, maar ook woede, angst, haat en verdeeldheid. Ze laten bepaalde bevolkingsgroepen uit elkaar groeien, ze laten de maatschappij verharden en ze zijn een slecht voorbeeld voor de nieuwe generatie. Waar onze generatie gewend was om in een betrekkelijk veilige omgeving te leven, groeien onze kinderen op met het idee dat het normaal is dat je alert moet zijn op je omgeving. Nederland, het land waar vele mensen naartoe geïmmigreerd zijn omdat we hen een veilige toekomst konden bieden, wordt ze op deze manier ook weer afgenomen. Is het niet door de idioten, dan is het wel door de autochtonen die langzamerhand op hun achterste benen gaan staan. Misschien niet altijd op de juiste manier, maar vaak ook begrijpelijk, want wie wil nu zo leven? NIEMAND!

Daarom moeten we duidelijk maken dat er hier geen plaats is voor deze idioten. Dit kan en mag nooit getolereerd of vergoelijkt worden. Het maakt hierbij geen donder uit wat het motief is, maar een aanslag is een aanslag door wie dan ook. Om te voorkomen dat deze idioten ons nog verder uit elkaar drijven, wordt het tijd om te kiezen. Niet voor een partij die het hardste schreeuwt, maar voor GOED of FOUT, zo simpel is het namelijk. Een iedereen die dit soort misselijkmakende handelingen of andere criminele activiteiten niet sterk veroordeelt, mist de essentie van een veilig land. Je bent dan geen normaal denkend mens maar gewoon ook een IDIOOT!

Een veilig land is een land waar we ons normaal gedragen en elkaar tolereren. Een land waar we met zijn allen voor werken om het economisch aantrekkelijk te houden voor iedereen. Een land waar we mensen niet beoordelen op afkomst of geloof, maar op gedrag. Een land waar fout gedrag flink, maar dan ook flink bestraft wordt. Een land waar een #idioot zoals onze Utrechtse tramschieter heeft bewezen dat hij hier niet thuishoort, hoogstens voor de rest van zijn leven in de gevangenis. #nomoreidiotsaccepted