Boef mag anderhalf jaar niet rijden. Wie is boef?

Fatima Mountasser 23 mrt 2019

Boef ……Hahaha

Sinds ik verhuisd ben, lees ik zelden Metro. Dichter bij mijn vorige huis is een station en daar haalde ik toen af en toe een krantje, maar helaas is de kranthouder met de Metro daar afgeschaft.

Bij mijn nieuwe huis is een treinstation. Daar nam ik de trein naar Den Haag. Ik zag er een kranthouder staan, ik liep er enthousiast naartoe, heb een krantje gepakt, het klein gevouwen en in mijn tas gestopt. Ik kwam een winkel binnen en toen hoorde ik een van de winkelmedewerksters vragen aan een agent (van de security) die binnen heen en weer liep : “Heb je boefjes gepakt vandaag?” De man keek haar glimlachend aan en zei: “Jaaaahhhh!” “Oh “, zei de jongedame, “ik wil ook boefjes pakken".

Ik zei bij mezelf: boefjes pakken of aanhouden? Ik ga het thuis opzoeken of wacht tot ik José zie (taalmaatje). Ik wil trouwens iedereen bedanken die mensen helpt. Voor alle vrijwilligers “Chapeau". Dank je wel José. Ik ga het haar vragen. Dat is ook een heel goede discussie.

Ik pakte mijn ‘Metrootje’ en wat lees ik? Een heel verhaal over Boef. Ik twijfelde: je noemt iemand die de regels overtreedt toch een boef of is dat zijn naam?? Wat een naam!!! Op mijn familie-app vroeg ik , met zijn foto erbij: “Is hij een boef?” Iedereen appte terug, maar wel met een “Hahaha……" Toen wist ik het, maar wel laat. Wat een naam!!

De laatste keer dat ik in Casablanca was, ging ik naar een krantenman in een piepkleine kiosk. De man had alle kranten en boeken in verschillende talen netjes op de grond verspreid. Naast boeken lagen kranten aan de zijkant. Ik wilde een boek kopen en wat zag ik tussen alle kranten: Hé, mijn ‘Metrootje’. Ik heb het gepakt en heb er voor een paar dirhams eentje gekocht van drie dagen oud. Ik vond het heel bijzonder!