Volksverlakkerij

René van den Broek 20 feb 2019

Heeft u, beste lezer, ook het idee dat onze volksvertegenwoordigers niet het volk vertegenwoordigen maar alleen zichzelf? Ze willen dat de koopkracht omhoog gaat, maar maken de energienota onnodig veel duurder: btw van 6% naar 9% en ga zo maar door.

De hele oppositie staat op zijn achterste benen, maar wat zegt de heer Wiebes, of is het Kwiebes, ,,De koopkracht is niet alleen afhankelijk van de energienota.” Hoezo boter, met 9% btw, op je hoofd.

Wiebes vindt het verschrikkelijk dat ze met de verhoging van de energienota een fout hebben gemaakt. Maar wat wordt er gecompenseerd? Niets. Het wordt hoog tijd dat er een geheel andere politieke wind gaat waaien in Nederland. De huidige coalitie moet worden weggevaagd bij de provinciale verkiezingen. De VVD moet net zo veel zetels gaan verliezen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, die hopelijk snel plaatsvinden, als destijds de PvdA. Die likken nog steeds hun wonden, proberen zich te hergroeperen en hopen zo weer ten strijde te trekken.

Laat de rechtse partijen, zonder de VVD, het maar eens proberen. Let wel, dat is geen garantie voor succes, maar laten we ze het voordeel van de twijfel geven. Zoals het nu gaat, is in ieder geval rampzalig. Arme burgertjes die op de rand van de armoedegrens balanceren krijgen van deze coalitie een duwtje in de rug om over die grens heen te vallen. De koopkracht verhogen door mensen er een paar tientjes bij te geven en vervolgens een veelvoud van die paar tientjes weer terug te ‘stelen’ is geen koopkrachtverhoging, maar pure volksverlakkerij. Op deze manier gaan er steeds meer mensen naar de voedselbank, terwijl dat er alleen maar minder zouden moeten worden.

Let wel ‘volksvertegenwoordigers’, dezelfde mensen die naar de voedselbank gaan zorgen er mede voor dat jullie allemaal een riant salaris hebben en van al deze verhogingen geen last hebben. Ik vind dat deze regering zich dood moet schamen en per onmiddellijk deze onzalige maatregelen terug moet draaien. Blijf niet langer Brussel over het financiële bolletje aaien en de multinationals te weinig belasting laten betalen. Coalitie, toon karakter en kies voor Nederland en zijn ingezetenen.