Dirty Thirty

Whitney Telgt 19 feb 2019

En dan besef je dat je over een paar dagen alweer 31 jaar bent! 30 jaar is zo voorbij gevlogen…

Ik weet nog vorig jaar rond deze tijd zat ik te janken. Bijna 30, geen man, geen kids oftewel geen huisje, boompje, beestje. Schande eigenlijk hè, want dat ‘moet’ je volgens de maatschappij al wel hebben op je dertigste. En iedereen die het dan ook nog gaat benoemen, bijna dirty thirty, dat moet je zeker groots vieren hoor!

Nou ik vond het genoeg om met vrienden ergens een drankje te gaan doen met unicorn ballonnen en taart. Maar nu 362 dagen later denk ik: ‘Wat was er zo speciaal aan die dirty thirty dan?’ Ik kreeg alleen maar méér druk dat ik van alles MOEST omdat ik anders een ‘mislukkeling’ was of anders dan de ‘normale’ dertigers. Natuurlijk had ik dingen anders gewild, maar die meneer daarboven heeft het voor het zeggen. Of wie weet moet mijn man nog geboren worden? Who knows!

Als ik eerlijk moet zijn, waren er veel momenten in mijn dertigste levensjaar dat ik dacht: ‘Oké girl. nu moet je écht aan de bak, want je kan niet tegen mensen zeggen dat je dertig bent, single en geen leuke mini versies van jezelf hebt!’ Dertig jaar is precies hetzelfde als 25 jaar worden, het enige verschil is dat je een brief van de bevolkingsregister krijgt na je dertigste verjaardag voor een ‘onderzoekje’.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat dertig jaar worden niet veel voorstelde en dat ik nog steeds dol ben op unicorns, single ben en geen kids heb, but so what?! Laat mensen/social media/maatschappij/huisdieren je niet het gevoel geven dat je op je dertigste ‘alles’ bereikt moet hebben. Kan toch zijn dat ‘alles’ voor de ene persoon elke dag een broodje pindakaas (met stukjes noot het lekkerst) eten is, terwijl dat voor een ander een gezin is.

Leef lekker hoe je wil en geniet zonder alle richtlijnen! Ik ben Whitney, single, geen kinderen, over 3 dagen 31 jaar en ik ga dan met Alpaca’s wandelen in plaats van met mijn gezin die ik al ‘moest’ hebben.

P.S. Sorry dat ik zo vaak 30 heb gebruikt, ben er ook klaar mee. Op naar 31, haha!

Liefs,

Een bijna 31 jarige.