Pak je geluk elke dag

Rachida Issaoui 14 jan 2019

We leven in een tijd, waar mensen met geld geen rust hebben en mensen zonder geld ook niet.

Wanneer je opgroeit, wil je graag je diploma halen en denk je het ultieme geluk te vinden; want je bent klaar met studeren. Wanneer je diploma is behaald, wil je een goede baan. Wanneer je een mooi beroep uitoefent, wil je een nóg betere baan en promotie maken en trouwen. Wanneer je bent getrouwd wil je een groot huis en wanneer je dat hebt, wil je een nog groter huis of een tweede huis. Wanneer dat allemaal lukt, zie je dat de buurman een mooiere auto heeft en dan wil je dat ook. Ook wil je dat je kinderen gaan trouwen en settelen en goed terechtkomen. En ben je daar druk mee en denk je dan klaar te zijn en rust te vinden.

Wanneer ze zijn gesetteld, kijk je naar jezelf in de spiegel en zie je dat je jeugd voorbij is en ook een groot gedeelte van je volwassenheid. Je bent oud, grijs en je lichaam is niet meer zo soepel als voorheen. Het is mens eigen om, terwijl we op reis en op zoek zijn in dit leven, ook te genieten van elke dag. Het geluk dat je zoekt in morgen of een bepaalde gebeurtenis, draag je bij je. De wereld telt miljarden mensen en jij ziet er misschien doorsnee uit, net als een ander persoon. Maar van binnen ben je zo uniek, net als jouw geluk.

Geniet daarom van elke dag en van je dierbaren die je omringen. Koester dat je kunt zien, slapen, lachen. Verlang niet in de zomer van je leven naar de winter. Pak je geluk, het is van jou. Geniet van elk moment en volg je passie en hart?