Nashvilleverklaring

Pieter Pronk 10 jan 2019 / 11:42 uur

Niet dat ik hem zal ondertekenen, maar gelezen heb ik hem wel. Nieuwsgierig als ik ben. Zou er bijvoorbeeld in staan, dat homo’s van een heel hoog kerkgebouw moeten worden geworpen? Of dat in het ergste geval, ze op een puntige kerktoren gespietst zouden worden? Ik heb het niet kunnen lezen. Maar ja, het is maar net wat je lezen wilt.

Wie ben ik om te oordelen over een ander? Waarom zou ik bezig zijn met de splinter in het oog van een ander, terwijl er in de mijne een knoert van een balk zit?

Ik ben geen homo, maar ik heb wel een turbulent seksverleden. Met veel plezier denk ik terug aan de tijd, dat ik als jongeling door rijpe vrouwen in de liefde werd ingewijd. En niemand die daar moeilijk over deed. Ook niet mijn omgeving. ,,Als je maar geen homo bent.”

Als je maar geen homo bent, dan is het goed. Je mag neuken tegen de klippen op, zolang je maar geen homo bent. Ik werd in die dagen als een ‘gezonde jongen’ betiteld.
Met de kennis die ik nu heb, weet ik inmiddels beter. Seks zonder boterbriefje, open relaties, mannen die bij mannen liggen. Het Griekse grondwoord hiervoor is porneia, wat als grove immoraliteit vertaald kan worden.

Hoe heimelijk is het seksleven van de Nashville ondertekenaars? Wie zou er diep in zijn hart geen LTHB’er willen zijn?

‘De mens is van nature geneigd tot het kwade.’ Daarom sloeg Kain Abel dood. Aten zijn ouders van de verboden vruchten en moest Noach een ark bouwen om zijn vege lijf te kunnen redden. De zondvloed vaagde alle leven op aarde weg.

En ook na de zondvloed bleef de immoraliteit maar door gaan. Cham zag de naaktheid van zijn vader Noach en werd vervloekt. Het volk Israël bleef zich hardnekkig overgeven aan valse aanbidding en grove immoraliteit. Sodom en Gomorra werden hiervoor in de as gelegd.

David was bij leven een rokkenjager eerste klas. In zijn verlangen naar de getrouwde vrouw Bathseba ging hij zelfs zo ver, dat hij haar echtgenoot om het leven liet brengen. Intussen schreef hij een groot deel van de psalmen. Ook zijn zoon Salomo had de vrouwen lief. Het Bijbelboek spreuken is grotendeels van zijn hand gekomen.

Stel dat er toen een Nashville verklaring zou zijn, wat zou er dan in hebben gestaan?

De wegen van de allerhoogste blijven ondoorgrondelijk.

Reageer op artikel:
Nashvilleverklaring
Sluiten