Mijn innerlijke palet

Rachida Issaoui 17 jan 2019

In jezelf geloven, is soms een grote taak. Het lijkt alsof je een intern stemmetje hebt dat je van alles inspreekt. Ik heb geleerd dat stemmetje het stilzwijgen op te leggen.

Dit doe ik door het kind in mij levend te houden. Ik doe precies die dingen die ik in mijn jeugd leuk vond. Heel veel van die dingen blijken ook meteen mijn talenten. Ik probeer mezelf niet door mijn omgeving of mensen te kleuren, maar blijf altijd trouw aan mijn eigen innerlijke palet.

Ik kleur dan zelf een kloddertje hier en een kloddertje daar en soms is het een mooi schilderij, soms minder, maar het is wel van mij. Ik ben wie ik ben en dat blijf ik. Soms ben ik heel serieus en vaak zo gek als een deur. Maar het verleden heeft mij geleerd dat de deur naar jouw dromen en doelen altijd open moet blijven.

Als mens moet je trouw zijn aan jezelf en blijven bewegen en ontwikkelen. Doe de dingen die je leuk vindt en geloof in jezelf. Dat is een grote kwaliteit. Wanneer je dat doet, dan heb je een sleutel van geluk in je hand. Want geluk ligt echt bij jezelf.

Dus begin met schilderen…
Een kloddertje hier, een kloddertje daar.