Gele hesjes? We ergeren ons gewoon groen en GEEL!

Storm Westerslag 8 dec 2018

Gele hesjes zijn hot nieuws. Dan gaat het niet om de hesjes zelf. Maar vooral om de mensen die zich er in hebben gehesen. Overgewaaid vanuit vooral Parijs, treden nu ook saaie Hollanders naar buiten. Met gevaar voor eigen leven dragen ze deze hesjes om op te komen voor het volk. Nee, blokkeren van snelwegen doen we niet meer. Het GELE HESJE wordt gepakt.

Ze protesteren tegen van alles. Maar vooral tegen het gemak, waarmee de overheid, gevoed door gemakkelijk pratende politici, ons mooie land met rijke tradities afbreekt. De Overheden en politici zijn onbetrouwbare partners geworden. Tijd voor een GEEL HESJE?

Terwijl velen het oneens zijn met de regering, ondertekent men achteloos het Migratiepact van de EU. Miljarden worden afgedragen aan de geldverslindende kolos, die Europese Unie heet. Aan de andere kant gaan gewone Nederlanders nog meer betalen voor de uitgeklede zorg, accijnzen op benzine en voedingsmiddelen. En worden we gedwongen steeds meer te betalen voor energie. Want Nederland moet klimaatneutraal worden. Laat gewoon de burger ervoor opdraaien! GEEL HESJE?

Zonder mededogen worden in Flevoland straks ruim 1.400 herten afgeschoten. Dieren, die de overheid er zelf heeft neergepoot. Daar hadden die herten niet om gevraagd. Moeten ze een GEEL hesje aan?

Blunderende Overheden kunnen achteloos miljoenen over de balk gooien, want de burger draait er voor op. Gewoon de OZB omhoog en de politici en ambtenaren kunnen weer gerust slapen.

Rutte zei onlangs, dat we allemaal een geel hesje dragen. Volgens mij is hij dan redelijk kleurenblind. Ik denk dat hij bovenal een gouden hesje draagt en niet zo’n ding van € 2 van de Action. Ook daaruit blijkt dat hij er geen bal meer van snapt.

Vandaag las ik nog in een dagblad, dat Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort. Alleen de meeste Nederlanders krijgen steeds minder te besteden om gewoon te kunnen leven.

Bij autopech durf ik geen geel hesje meer aan te trekken. Want voordat je het weet, wordt je afgevoerd door de ME.

Vroeger had de politie een slogan ‘die pet past u allemaal’. Ik zou, dit alles overwegende, durven te zeggen ‘een GEEL HESJE past ons allemaal’!